Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS kruipt door het oog van de naald in Zwartemeer

Zaterdag 9 april 2022. De altijd lastige uitwedstrijd op het programma met een lange reis van ongeveer 4 uur.

De keeper van Hurry Up Boris Tot speelde niet mee omdat zijn broer was overleden waardoor Ferreira onder de lat plaats nam. Mooi detail, Ferreira heeft op proef bij LIONS een aantal trainingen mogen meedraaien. Ferreira maakte de overstap naar Hurry Up.

Boris gecondoleerd met je broer. Hopen dat je weer snel de kracht vind om door te gaan.

In de beginfase was Ferreira een duidelijke sta in de weg. KEMBIT-LIONS kreeg kansen genoeg maar wist die niet te verzilveren. Binnen 10 minuten wist Ferreira al 5 goede ballen te stoppen.
Hurry Up wist na een 0-2 achterstand de leiding over te nemen en telkens 1 of 2 puntjes meer te scoren dan LIONS.Na 19 minuten pakte Christoph een time out omdat de marge ondertussen 3 was geworden 9-6.Ondanks ondertal wist Hurry Up te scoren en uit te lopen naar 12-7 met nog 7 minuten te spelen in de eerste helft.

KEMBIT-LIONS maakte veel te veel technische fouten en bleven vastlopen op Ferreira die een hele goede eerste helft speelde waardoor Hurry Up kon uitlopen naar 13-7. KEMBIT-LIONS herpakte zich even en wist de achterstand terug te brengen naar 3 verschil 13-10, tevens ruststand.

Na rust mocht LIONS met de bal beginnen. Helaas was het weer Ferreira die de poging van Ramos wist te stoppen. Joris wist in de tweede helft de score te openen 13-11. Hurry Up wist ook het net te vinden en met een makkelijk gegeven strafworp werd het weer 5 verschil 16-11. Na een overtreding die voor Hurry Up een 2 minuten tijdstraf en een 7 meter tegen opleverde, kon LIONS even het verschil van 4 aantekenen 16-12.

KEMBIT-LIONS was nog geen schim van de BENE-League finale in Den Bosch. De mannen keken constant tegen een achterstand aan van 4 of 5 doelpunten en wisten het tij niet te keren. Niemand was bij de les of kon LIONS op sleeptouw nemen. Het gemis van Ivo Steins die de lijnen weet uit te zetten en Robin Leunissen die de mannen door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen kan aansporen, was overduidelijk. LIONS bleef aanmodderen.

Met een stand van 20-15 nam Christoph weer een time out om de mannen op scherp te zetten. Helaas heeft de TO niet geholpen want de flow waar Hurry Up in zat was niet te doorbreken en Ferreira bleef zijn balletjes stoppen om LIONS op achterstand te houden.

Ramos was na ongeveer 17 minuten gespeeld te hebben nog het productiefst en wist 2 keer achter elkaar te scoren. Samen met Tobias Weiler werd de marge teruggebracht naar 3 punten 21-18 met nog 11 minuten op de klok. Ook Pieter wist in deze fase 2 keer achter elkaar te scoren. Nog 8,5 minuten, stand 23-21.

Bij de marge van 2 leek het even dat LIONS zich zou herpakken en de aansluitingstreffer zou scoren maar het tegendeel was het geval. LIONS was veel te ongeduldig. Ze konden niet wachten tot er een goede kans was gecreëerd. Er werd veel te individualistisch en te snel afgesloten.

Hurry Up bleef gebruik maken van de fouten van KEMBIT-LIONS waardoor ze de marge van 2 konden behouden. Met nog 4 minuten te spelen bij de stand van 24-22 wist Ramos wel de aansluiting te vinden 24-23. In de eindfase had LIONS de kans om op gelijke hoogte te komen maar mist een open kans aan de cirkel. Weer was het Ferreira die een sta in de weg was en de bal stopte.

De laatste minuut was aangebroken en zowel Hurry Up als ook LIONS namen in deze minuut een time out. Hurry Up kon daar geen voordeel uit halen maar LIONS, met nog 20 seconden op de klok kreeg in de laatste 10 seconden een 7 meter die verzilverd werd door Thomas. KEMBIT-LIONS gaat met 1 punt terug naar Limburg.

Hurry Up zal het voelen als een verliespunt terwijl KEMBIT-LIONS zijn handen mag dichtknijpen dat ze er nog 1 punt hebben weten uit te halen.