LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS levert topprestatie en haalt finaleplaats binnen met gehavend team

Zaterdag 4 maart was de return tussen KEMBIT-LIONS en Green Park/Aalsmeer voor de kruisfinale Final4 van de BENE-League in de Fletcherhal in Sittard. De eerste wedstrijd had KEMBIT-LIONS met 28-29 gewonnen.

LIONS trad aan met een gehavende ploeg, want naast de langdurig geblesseerde Joao Ramos konden ook Joris Baart en Martijn Kleijkers niet spelen. Ook kon Robin Leunissen maar mondjesmaat worden ingezet.

Fotografie: Publiciteit Visie Frank Kerbusch

Op wilskracht naar de Final4 in Bocholt op 18 maart 2023

Het begin was rommelig, beide ploegen hielpen de nodige aanvallen om zeep en de keepers aan beide kanten hadden er weinig kijk op. De stand van 6-6 na een kwartier spelen was dan ook goed verklaarbaar.

Daarna brak een fantastische periode aan van KEMBIT-LIONS. Aalsmeer werd compleet omver gespeeld en in no time stond er 12-7 op het scorebord. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere en de dekking stond als een huis, net als vorige week.

Kennelijk had deze explosie toch wel erg veel kracht gekost want de gasten uit het Noord-Hollandse bloemendorp kwamen stapje voor stapje terug tot 15-14. Bij rust stond het 16-14 na een prachtige stop van Jens Dijkstra in het doel van LIONS.

Na rust tapte Aalsmeer uit een ander vaatje. De gasten startten alsof ze in de pauze een emmer peper hadden leeggegeten en René de Knegt, die Marco Verbeij was komen vervangen in het doel, had beter zicht op de schoten dan zijn voorganger. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong: 21-22. Het toch al gehandicapte LIONS had niet veel wisselmogelijkheden meer over toen Ivo Steins vroeg in de tweede helft moest uitvallen met een blessure en tot overmaat van ramp kreeg Jonas Dell kort daarop een rode kaart.

De jongens die het werk moesten opknappen werden steeds vermoeider en coach Christoph Jauernik had alleen nog enkele jonkies om door te wisselen. Aalsmeer rook bloed maar onder het razende gejuich van het publiek bleef LIONS vechten als echte leeuwen. Op ruim 1 minuut van het einde maakte Aalsmeer bij 28-28 een aanvallende fout, waarop Philipp Hempel 29-28 scoorde. Direct daarop maakte Aalsmeer weer gelijk en hadden de gasten nog één goaltje nodig voor een overwinning. Met nog een paar seconden op de klok en LIONS in balbezit pakte Aalsmeer-coach Bert Bouwer nog een laatste time-out.

Een directe penaltyserie zou een doodvermoeid LIONS misschien wel fataal zijn geworden, maar de jongens speelden de laatste seconden vakkundig weg en stortten zich daarna in elkaars armen in een hal die bijna instortte. 

De grote Final4 van de BENE-League wordt gespeeld op 18 maart om 20.15 uur in en tegen Bocholt. Als de jongens spelen met deze instelling en vechtlust is alles mogelijk.

Topscorer aan de kant van KEMBIT-LIONS: Robin Leunissen, die ondanks zijn beperkte inzetbaarheid 6 keer kon scoren. De overige doelpunten aan KEMBIT-LIONS zijde kwamen van: Ids Eussen (5), Jonas Dell (4), Rob Schmeits, Ivo Steins en Luca van Straaten (ieder 3), Tobias Weiler (2), Jasper Adams, Philipp Hempel en Jelte Hiemstra (ieder 1)

Man of the Match: Robin Leunissen (KEMBIT-LIONS) en René de Knegt (Green Park/Aalsmeer)

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top