Top Foto

KEMBIT-LIONS maakt korte metten met KTSV Eupen

Na het verbazingwekkende tweeluik vorig weekend in Fasano ging KEMBIT-LIONS op zaterdag 16 december op bezoek bij de Konigliche Turn- und Sportverein/ KTSV Eupen 1889 VOG.

Geconcentreerd blijven handballen ook al sta je met 10 punten voor, aldus Lambert Schuurs

De wedstrijd werd afgewerkt in het Sportzentrum Eupen aan de Stockbergerweg. U hoort wel dat Eupen de hoofdstad is van de Duitstalige gemeenschap in België.

LIONS ging matig van start. Binnen 5 minuten waren er al diverse kansen om zeep geholpen en stond Eupen met 4-1 voor.  Daarna kwamen de jongens bij de les en bij de 7-7 van Rob Schmeits stond het weer gelijk. Er brak daarna een zeer goede fase aan waarin KEMBIT-LIONS zeven doelpunten op rij scoorde en doorliep naar 7-14. Het einde van de eerste helft kwam via twee doelpunten van Jasper Adams met een stand van 10-19 en daarmee leek de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Na rust werd er dan ook flink doorgewisseld. Wat niemand voor mogelijk gehouden had gebeurde toch. Ook al geholpen door een paar vreemde arbitrale beslissingen kwam Eupen langzaam maar zeker terug. Op tien minuten van het einde was het verschil nog maar twee doelpunten en dat was het sein om de basis terug binnen de lijnen te brengen. Daardoor werd de wedstrijd professioneel en toch nog met ruim verschil over de streep getrokken: 29-36.

“Dat Eupen nog zo dichtbij kon komen was toch wel even een waarschuwinkje met het oog op de wedstrijd van as. woensdag in Tongeren” zei assistent trainer Lambert Schuurs na afloop. “We zullen dan zeer geconcentreerd moeten zijn want we willen de eerste competitiehelft goed afsluiten. Ons doel is om als beste Nederlandse ploeg in de BENE-League te eindigen, want dat levert de meeste bonuspunten op voor de strijd om het landskampioenschap.”

Op naar woensdag 21 december in Tongeren tegen Hubo Handbal die in Aalsmeer in de laatste 20 seconden de winst hebben weggegeven maar toch 1 punt wisten mee naar huis te nemen.
Locatie: Sportoase Eburons Dome, Vrijheid 9 – 3700 Tongeren

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: 3 Rob Schmeits, 2 Tobias Weiler, 4 Ivo Steins, 4 Joris Baart, 8 Robin Leunissen, 5 Luca van Straaten, 1 Philipp Hempel, 2 Jasper Adams, 5 Ids Eussen en 2 Jonas Dell