KEMBIT-LIONS mist finale van de BENE-League op één doelpunt

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart stond de halve finale in de BENE-League tussen KEMBIT-LIONS en Visé op het programma. De ontmoeting werd in twee delen afgewerkt: zaterdagavond in Sittard en zondagmiddag in Visé.

Fotografie: Foto Reza

Ondanks onvoorstelbare inzet moet KEMBIT-LIONS de finaleplaats aan Visé laten. Heel zuur, maar de jongens kunnen met opgeheven hoofd terugkijken

In de thuiswedstrijd hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. KEMBIT-LIONS nam een 10-7 voorsprong na twintig minuten, maar Visé wist te neutraliseren en zodoende kwam de rust met 12-12. Direct na rust liep LIONS opnieuw weg naar 15-12 maar opnieuw kwamen de Walen terug tot 16-16 na tien minuten. Daarna leek het fout te gaan voor de thuisclub; na twintig minuten was het 18-21 en leken de Belgen de overwinning voor het grijpen te hebben.

KEMBIT-LIONS weigerde echter om te capituleren en scoorde vijf keer op rij: 23-21. Met nog zeven seconden op de klok was het 26-24 met balbezit voor LIONS. Fred Michielsen nam een time-out, maar de laatste aanval ging direct de mist in waardoor Visé in de slotseconde nog de 26-25 kon scoren. Alles kwam dus aan op de wedstrijd van zondagmiddag in Visé.

Die wedstrijd begon met de onvoorstelbare vaststelling dat Visé geen livestream verzorgde. De supporters die thuis zaten omdat ze geen ticket hadden kunnen bemachtigen bleven zodoende van beelden verstoken. Een absolute schande waar de organisatie van de BENE-League zich over moet uitspreken!

De wedstrijd in Visé begon niet goed want de thuisclub nam een 2-0 voorsprong. KEMBIT-LIONS knokte zich terug en na een kwartiertje stond er een mooie 6-8 op het bord. Via 8-11 en 10-13 kwam Visé toch terug tot 13-14 bij rust.

Na de pauze ging KEMBIT-LIONS er weer vandoor tot 15-18 na een minuut of zeven maar het lukte niet om Visé definitief af te schudden. De Belgen kwamen terug tot 19-19 en beide ploegen bleven om en om scoren. Bij 25-24 na twintig minuten spelen sloeg Visé het beslissende gat door drie keer op rij te scoren 28-24. LIONS knokte zich met onvoorstelbare inzet nog terug tot 30-28, maar het laatste doelpunt dat nodig was om een verlenging af te dwingen viel niet meer.

Teleurgesteld maar met opgeheven hoofd verlieten de jongens het veld onder dankbaar applaus van de honderd meegereisde fans.

Doelpuntenmakers: Rob Schmeits, Jasper Adams en Jur Eussen waren met 8, 7 en 6 doelpunten de topscorers aan de zijde van KEMBIT-LIONS. Ook het optreden van onze keeper Bram Kleijkers mag niet onvermeld blijven want met maar liefst 15 reddingen zette hij de voorlopige kroon op een toch al geweldig seizoen!

Door deze nederlaag en de dubbele winst van Bocholt op Aalsmeer wordt de finale van de BENE-League nu een Belgisch onderonsje tussen Bocholt en Visé.

Op zatedag 23 maart werden beide keepers uitgeroepen tot Men of the Match.