LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS moeizaam langs volhardend Hurry Up

Het was de eerste officiële wedstrijd in de BNL competitie seizoen 2021 - 2022. Er zit normaal iets meer spanning op een competitiewedstrijd dan een oefenwedstrijd.

Foto: Jos Joosten

KEMBIT-LIONS door het oog van de naald

KEMBIT-LIONS begon voortvarend. Al snel nam LIONS een comfortabele voorsprong van 13-6, waarbij je dan bijna mag denken dat de wedstrijd gespeeld is.

Het tegendeel was waar. LIONS werd slordig en Hurry Up voelde dat er meer in zat dan een pak slaag te krijgen en om met lege handen terug te reizen naar Zwartemeer.

De mannen van Joep Fiege kwamen steeds dichterbij en wisten de achterstand van 7 doelpunten weg te werken en om te zetten naar 2 punten verschil voor rust 16-14.

KEMBIT-LIONS heeft momenteel veel spelers die niet 100% inzetbaar zijn, maar daar kan het niet aan liggen. Als je 7 punten weet uit te lopen dan is dat de klasse van de spelers die op dat moment op het veld staan.

Adams kampt nog steeds met zijn schouder, Ramos heeft zijn duim gebroken, Ids krijgt extra rust en Jonas kampt al tijden met een lichte blessure.

Daar tegenover is Robin Leunissen wel weer 100% inzetbaar, ondanks het feit dat hij in principe geopereerd moest worden maar door zijn revalidatieschema en goede begeleiding is het gelukt om die gevreesde operatie uit te stellen. Hij stond dan ook in de basis van zijn eerste BENE-League wedstrijd. 

Met de relatief jonge en onervaren groep hebben Christoph en Lambert toch weer een team op de been weten te brengen dat de winst in Sittard wist te houden. Het was billen knijpen, want LIONS stond tot 2 keer toe in de slotfase met 4 man in het veld, maar ondanks dat is de winst van de eerste BNL wedstrijd een feit.

Er is nog veel werk aan de winkel. KEMBIT-LIONS moet nog een paar posities versterken of de talenten moeten goed verder ontwikkelen om minimaal op het niveau van vorig jaar mee te kunnen draaien. Alles heeft natuurlijk tijd nodig. Het team kan elke week sterker worden zeker als iedereen fit is. Een compleet en fit KEMBIT-LIONS zal ook dit seizoen kunnen verrassen met mooi en attractief handbalspel. 

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top