LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS moet thuis een punt afstaan aan Sporting Pelt 28-28

Slechts weinig toeschouwers zullen op de elfde van de elfde gedacht hebben dat KEMBIT-LIONS slechts één punt aan deze wedstrijd zou overhouden. De thuisploeg ging halverwege de eerste helft comfortabel met maar liefst 13-6 aan de leiding en Pelt werd in een goed bezette Stadssporthal in deze fase compleet overhoop gespeeld.

KEMBIT-LIONS verzuimt om de wedstrijd op slot te gooien en winnend af te sluiten

De dekking stond prima en daarachter stond Bram Kleijkers bovendien weer een beestachtig goede partij te keepen. In de 21e minuut kreeg Pelt speler Louis Vandebeeck een rode kaart na een lelijke overtreding op Luca van Straaten. De daaropvolgende strafworp van Rob Schmeits was pas de eerste bal die door de Belgische keeper Nick Deekens werd gepakt. Daarna kwamen de Belgen toch wat beter in de wedstrijd en brachten de achterstand na vijfentwintig minuten terug tot 16-13.

Ook de Belgische aanhang op de tribunes, die erg stil was geworden kwam weer tot leven. In de allerlaatste seconde van de eerste helft tekende de goed spelende Jasper Ritzen voor de 18-14 ruststand.

De tweede helft was een stuk minder van de zijde van KEMBIT-LIONS. Het begon al meteen met een aantal slordigheden en afspeelfouten op rij. Pelt maakte er dankbaar gebruik van en naderde tot op een punt na achtendertig minuten spelen: 20-19. Het werd steeds feller en ook Tommie Falke kreeg de rode kaart voor het bij de nek grijpen van Tobias Weiler.

Door doelpunten van Jasper Adams en Ivo Steins en enkele prachtige stops van Bram Kleijkers liep LIONS weer wat verder uit tot 22-19 en bij 25-20 in de vijfenveertigste minuut leek de wedstrijd in de pocket te zitten. Niets was minder waar want amper vijf minuten later was Pelt bij 25-24 weer terug tot op één puntje. In de aanval was er voor de thuisploeg geen doorkomen meer aan en Jasper Adams en Jur Eussen schoten enkele keren wild over het doel.

KEMBIT-LIONS coach Fred Michielsen liep te ijsberen langs de zijlijn en zag de Belgen vijf minuten voor het einde bij 26-26 op gelijke hoogte komen. Bram Kleijkers verrichtte nog maar eens twee wereldreddingen en op ruim één minuut van het einde scoorde captain Ivo Steins de 28-27. Meteen daarna zaten de scheidsrechters Cappa en Schreder er behoorlijk naast: Martijn Kleijkers kreeg twee minuten voor een defensieve actie waar voor een aanvallende overtreding gefloten had moeten worden.

Met nog twintig seconden op de klok was de bal voor de Belgen en nam Pelt coach Korneel Douven een time out. Hun laatste aanval werd niet overtuigend afgerond; Bram Kleijkers zou de bal zeker gepakt hebben ware het niet dat hij via de vingertoppen in de dekking van LIONS alsnog in het doel verdween.

Bram keek begrijpelijkerwijs niet erg vrolijk toen hij samen met Pelt speler Robbie Spooren werd uitgeroepen tot men of the match. Maar hopelijk is hij nadien tot het inzicht gekomen dat hij degene was die door zijn geweldige keeperswerk een punt voor onze ploeg gered heeft.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jasper Adams 8 doelpunten. De overige scores kwamen van Jasper Ritzen en Rob Schmeits (ieder 5), Jur Eussen en Luca van Straaten (ieder 3), Ivo Steins (3) en Philip Hempel (1).

Fotografie: PubliciteitsVisie.nl LIONS - Sporting Pelt

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top