KEMBIT-LIONS naar halve finale van de Nationale Beker ten koste van Green Park/Aalsmeer

Voor de derde keer in een paar weken stonden KEMBIT-LIONS en Green Park/Aalsmeer op dinsdagavond 28 maart in Sittard tegenover elkaar en weer kwam Limburg LIONS als winnaar uit de strijd.

Fotografie: Rob Creemers

Met mentale veerkracht wint KEMBIT-LIONS een fysiek harde wedstrijd van Green Park/Aalsmeer

Dit keer ging het in een matig gevulde Stadssporthal (met nieuwe tribune!) om een plaats in de halve finale van de Nederlandse beker. Het duel stond onder leiding van de Brabantse scheidsrechters Klompers en Stobbe die, vriendelijk uitgedrukt, de handen vol hadden om alles in goede banen te leiden.

KEMBIT-LIONS startte in de sterkste basisopstelling en tot 3-3 ging het gelijk op. De eerste drie doelpunten kwamen alle drie van Robin Leunissen. Vanaf de bank van Aalsmeer klonk bij elk doelpunt een harde juichkreet alsof men elkaar moed in wilde schreeuwen. LIONS liet zich niet gek maken en plaatste daarna een versnelling naar 6-3 en die voorsprong zou de hele wedstrijd niet meer uit handen worden gegeven.

Dat betekende overigens niet dat er verder niets gebeurde; verre van dat zelfs! De voorsprong werd nog wat verder uitgebreid tot 11-6, 12-8, 18-14 en na 20 minuten stond 20-15 op het scorebord. Bram Kleijkers die Scott de Hoogh was komen afwisselen in het doel van LIONS maakte een paar fantastische stops waarmee hij Aalsmeer op afstand hield en de rust kwam met 22-18.

De tweede helft begon met nog maar eens een ongelofelijk knappe stop van Kleijkers, iets wat hij daarna nog een keer of zes zou herhalen. Met zo’n keeper kun je bijna niet verliezen. Dat gevoel hadden de toeschouwer eigenlijk ook voortdurend, ondanks dat Aalsmeer toch steeds op niet meer dan een paar doelpunten achterstand bleef.

Na een kwartiertje in de tweede helft kreeg Robin Leunissen na een schot een enorme knal te verwerken waarna hij minutenlang bleef liggen. Dat was toch wel even een schrikmomentje, temeer omdat hem dat een paar weken geleden in Visé ook al eens was overkomen. Aalsmeer kreeg hiervoor overigens niet eens een tijdstraf van de scheidsrechters. Gelukkig kon Robin in de laatste vijf minuten toch nog terugkomen in de wedstrijd. Vlak daarvoor was Ivo Steins hinkend naar de bank gegaan nadat hij bij een prachtige individuele actie 29-25 had gescoord.

In die laatste minuten werd het overigens toch nog een beetje spannend, want Aalsmeer kwam terug tot op twee doelpunten. In de volgende aanval van LIONS gooide Jasper Adams naast waarop Aalsmeer het gat zelfs had kunnen verkleinen tot één doelpunt en dan had er nog een zinderende slotminuut ingezeten.

Met zijn zoveelste formidabele redding voorkwam Bram Kleijkers dat scenario. Het was uitgerekend Robin Leunissen die in de slotminuut de eindstand van 30-27 op het bord kon zetten. Opvallend was dat er na rust aan beide zijden aanzienlijk minder gescoord werd dan in de eerste helft. Aalsmeer won de tweede helft zelfs met 8-9. Maar hoe het ook zij: KEMBIT-LIONS bekert verder en Aalsmeer is exit. Een dik verdiende overwinning voor de mannen van Christoph Jauernik!

Man of the Match: Green Park/Aalsmeer Donny Vink en bij KEMBIT-LIONS Bram Kleijkers

TOPSCORER bij KEMBIT-LIONS was Robin Leunissen met (8) doelpunten. De overige scores kwamen op naam van Rob Schmeits (5), Jonas Dell, Ivo Steins en Luca van Straaten (ieder 4), Jasper Adams en Joris Baart (ieder 2) en Philip Hempel (1).

Fotografie: Rob Creemers Lions - Aalsmeer