KEMBIT-LIONS neemt knap één punt mee van en uit Visé

KEMBIT-LIONS heeft geen gemakkelijk programma. Zaterdag 25 september 2021 stond er wederom een pittige uitwedstrijd op het schema. Dit maal ging de korte reis naar Visé. Er is geen ruimte om even gas terug te nemen want wekelijks blijven de tegenstanders echte toppers waar je niet zomaar van gewonnen hebt.

Gelukkig bleven we knokken voor elke centimeter waardoor Visé niet kon uitlopen

Visé is een sterk team en heeft diverse topspelers in de selectie. Visé is een beetje lastig begonnen aan de BNL competitie. Thuis gelijk tegen Volendam en uit bij Bocholt verloren maar als je uit bij BEVO met 33-35 weet te winnen, heb je genoeg kwaliteit in huis.

Zoals uit alle wedstrijden die er onderling gespeeld zijn, zijn beide teams aan elkaar gewaagd en hebben weinig verrassingen voor elkaar. Het zal er weer om gaan spannen en in de laatste minuten van de wedstrijd zal bepaald worden wie met de punten naar huis gaat.

De hal van Visé zag er prima uit. Een nieuwe vloer, nieuwe verlichting en de muren licht geverfd. Een hele metamorfose, een mooie locatie voor tophandbal.

Tijdens de warming up liep Jasper Adams helaas tegen een blessure op. Dit was even de adem inhouden en toch weer een grote aderlating zo voor de aanvang van de wedstrijd.

De beginfase was voor Visé en wij waren niet bij de les en het liep stroef. In de aanval waren we slordig en hadden moeite om tot scoren te komen. Met als gevolg dat we op achterstand kwamen. Na 20 minuten spelen stond 10-8 op het scorebord. De dekking stond op zich prima alleen Bram had geen geluk vandaag. Gelukkig is het een team sport en kunnen we wisselen. Luuk bracht Jens in het veld. Dat pakte goed uit. Jens groeide in de wedstrijd en hield prima ballen tegen.

Het was een pittige strijd. Het afronden was nog steeds niet goed waardoor we onze draai niet konden vinden. Gelukkig bleven we wel knokken voor elke centimeter waardoor Visé niet kon uitlopen. We gingen rusten met een 12-10 achterstand. De rust kwam op het juiste moment zodat er tijd was om de zaak weer even goed helder te krijgen en de mannen erin te laten geloven.

Christoph was duidelijk in de rust en heeft de mannen weten te overtuigen wat er te halen valt. Ook zijn de verantwoordelijkheden even aangescherpt zodat iedereen weer op 120% scherpte de tweede helft in ging.

Helaas ging het begin van de 2e helft op dezelfde voet verder dan de 1ste helft. Ook Jens had het in deze fase lastig ondanks dat hij heel knap twee 7 meters wist te pareren. Voor onze jonge en talentvolle keepers zijn deze topwedstrijden ontzettend leerzaam.

Helaas nam Visé weer het initiatief en kregen we geen grip op de wedstrijd. Visé wist zelfs uit te lopen naar 15-10. Luuk besloot om Bram weer onder de lat te zetten. Met deze achterstand wordt het wel heel lastig om er nog een positief resultaat uit te halen.

Toch bleven we er in geloven en bleven we de strijd aangaan. Visé maakte wat kleine foutjes die direct door ons afgestraft konden worden. Robin Leunissen kwam in het veld en hij nam LIONS op sleeptouw en werd de inhaalslag ingezet. De 5 goals achterstand werden weggewerkt (19-15, 20-17, 21-19, 24-23, 24-24) en met nog vier minuten op de klok stond het gelijk 27-27. Super spannend en de meegereisde supporters gingen nog eens goed achter het team staan. Visé maakt met nog 2,5 minuut te spelen de 28-27. Het kon nog alle kanten op. We wisten weer op gelijke hoogte 28-28 te komen met nog 40 seconden te spelen.

Visé was aan de bal, waarschijnlijk de laatste aanval van Visé. Bram wist de inzet goed te stoppen en met nog 30 seconden te spelen hadden wij de winst binnen bereik. Visé die de gehele wedstrijd heeft voorgestaan liet dit niet gebeuren. De krachten waren op en LIONS kon niet met de volle winst terug naar Sittard reizen. Het was een (h)eerlijke wedstrijd en het gelijke spel is het maximale resultaat wat KEMBIT-LIONS kon halen.

Goals: Joris 1, Ivo 7, Robin 6, Rob 1,  Luca 4, Jonas 2, Jacob 7

Graag willen de spelers en staf de meegereisde KEMBIT-LIONS supporters bedanken voor hun aanmoedigingen want zonder hun hadden we het waarschijnlijk niet gered.

Ook willen we het prima leidend koppel Weijmans en Wolbertus een compliment maken. Ze hebben de wedstrijd zeer goed aangevoeld en prima gefloten.

Volgend weekend, zaterdag 02 oktober staat de thuiswedstrijd, de Limburgse derby tegen BEVO op het programma. Zorg dat je erbij bent want dit zijn altijd zeer mooie wedstrijden met spanning en sensatie. De wedstrijd start om 19:00 uur in de Stadssporthal.