KEMBIT-LIONS niet in zijn beste doen maar blijft ongeslagen

Zaterdag 16 oktober 2021, 7e ronde van de BENE-League. Ditmaal wederom een uitwedstrijd naar onze Belgische Zuiderburen. Tegenstander Handbal Tongeren die samen met Visé 6 punten uit 6 wedstrijden heeft en samen op een gedeelde 7de plaats staan.

Joris niet af te stoppen met zijn vlijmscherpe schoten, nu 9 treffers

Tongeren kent een goede competitiestart met winst thuis op Hasselt, winst uit bij Volendam en uit gelijk bij Hurry-Up en BEVO. Er werd tot vandaag 2 keer thuis verloren van Pelt en Visé. Dus er mag geen sprake zijn van onderschatting en zaak voor onze LIONS mannen om scherp de wedstrijd te benaderen.

Helaas waren beide teams gehavend qua personele bezetting. Bij KEMBIT-LIONS ontbraken Jonas en Luca (blessures). Deze afwezigheid kan een min punt zijn voor de dekking want de laatste wedstijden staat die als een huis. Anderzijds een opening voor de talentvolle jonge spelers om de kans aan te grijpen om zich te laten zien en dit op te vangen.

Vanaf de beginfase nam KEMBIT-LIONS het initiatief. De 0-1 voorsprong werd al in de 1e minuut gerealiseerd. Het 1e kwartier ging gelijk op. Alle kansen die onze LIONS mannen creëerden werden omgezet in doelpunten.

In de dekking kwamen we echter tekort. We misten Luca en Jonas die normaal het geheel goed weten te sluiten of de tegenstander op afstand te houden. Naast geen optimale dekking hadden ook onze keepers dit keer niet zo’n kijk op de harde en geplaatste ballen van Tongeren waardoor Tongeren kon blijven scoren.

Omdat ook LIONS in de 1e helft bleef scoren, met Joris in de hoofdrol, kwam LIONS niet in de problemen en konden we afstand nemen van Tongeren. De rust werd behaald met een ruime 11-15 voorsprong.

Het was nu zaak om in de 2e helft de voorsprong uit te breiden of minimaal vast te houden, veilige marge. Dit ging in de beginfase van de 2e helft redelijk goed. De voorsprong bleef staan. Christoph ging doorwisselen zodat alle spelers, die doorgaans minder speelminuten maken, nu aan hun wedstrijdritme konden werken. Na 10 minuten in de 2e helft kreeg Jens ook zijn kans en werd Bram vervangen.

Tongeren voelde dat er meer te halen was. Aan de zijde van KEMBIT-LIONS vloeide de concentratie weg, er werden (open) kansen gemist en de voorsprong werd steeds kleiner. Tot overmaat van ramp kwam er ook nog eens bij dat Rob na een zware overtreding geblesseerd uitviel. De speler van Tongeren kreeg hiervoor de rode kaart maar gezien de fase in de wedstrijd had LIONS juist iedereen nodig om even de draad van de eerste helft weer op te pakken. Rob heeft niet meer kunnen spelen, de blessure is een feit.

Tongeren kwam steeds beter in de wedstrijd en het publiek ging als 8ste man op het veld, meer en meer achter Tongeren staan. Dit gaf Tongeren vleugels en ze werkten een achterstand van 5 doelpunten weg tot 1 verschil 24-25.

KEMBIT-LIONS sloot veel te snel af. De keeper van Tongeren werd sterker en sterker omdat LIONS niet het geduld kon opbrengen om de kansen te verzilveren.

Met nog 10 minuten te spelen was het om en om scoren. Gelukkig kon LIONS er twee verschil van maken maar de marge was flinter dun. De spanning was volledig terug in de (open) wedstrijd. Tongeren bleef scoren en hijgde LIONS flink in de nek. Nu nog maar 1 punt verschil en als klap op de vuurpijl wist Tongeren zelfs de 25-25 stand op het scorebord te zetten.

Het zat LIONS niet mee want Ramos moest ook nog eens met 2 minuten het veld verlaten. Het was zijn 3e 2 minuten tijdstraf en daarom moest Ramos plaats nemen op de tribune. Er zat voor Tongeren een sensatie in de lucht. Met nog 3 minuten te spelen was alles mogelijk.

KEMBIT-LIONS heeft gelukkig veel ervaring in het team en ging volledig terug naar de basisprincipes. Met name Ivo en Jasper zetten de lijnen uit, wisten alles in goede banen te leiden en zorgden wederom voor een veilige voorsprong. Zakelijk werd de wedstrijd uitgespeeld en kon KEMBIT-LIONS de winst mee naar Sittard-Geleen nemen. De eindstand werd uiteindelijk 26-29.

Tevreden over het resultaat na een zwaar bevochten wedstrijd was de opluchting daarom ook groot.

De komende week zal Christoph en zijn staf de mannen weer op tijd klaar moeten maken voor de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer.

We bedanken Heijthuijzen die elke uitwedstrijd super mooie touringcars inzet zodat onze mannen een zeer comfortabele reis hebben en zich optimaal kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Zoals altijd arriveerde wij weer netjes op tijd bij de hal van Tongeren.

Ook bedanken wij de meegereisde toeschouwers die onze mannen blijven steunen. Zonder hun hulp wordt het nog zwaarder. Wij zijn heel blij met deze enthousiaste fans van deze mooie club.

Goals: Joris 9, Ivo 5, Serge 2, Robin 1, Rob 2,  Koen 1, Thomas 3, Jacob 4, Martijn 2

Volgende week zaterdag 23 oktober thuiswedstrijd tegen Green Park/Aalsmeer. De wedstrijd start om 20:00 uur.