KEMBIT-LIONS overklast BEVO op alle fronten 38-21

Zaterdag 21 mei. In een bomvolle sporthal stond dé Limburgse Handbal Derby op het programma. Deze wedstrijd is altijd bijzonder. LIONS en BEVO kennen elkaar door en door en er zal heel wat tactiek uit de kast getrokken moeten worden om elkaar te verrassen.

Fotografie: Jos Joosten

KEMBIT-LIONS nog in de race om zich te kwalificeren voor de BOT 2021-2022

BEVO heeft het de afgelopen weken goed gedaan en wist zich met 1 punt minder achter KEMBIT-LIONS te plaatsen. Ook zij hadden theoretisch nog kans om zich te kwalificeren voor de Best of Three (BOT) om het Nederlands Kampioenschap. Het ging er dus om spannen wie nog aanspraak kan maken op een plaatsje in de BOT. De belangen waren groot.

Omdat het een Limburgse derby was werd vooraf aan de wedstrijd het Limburgs volkslied gespeeld. Emiel Roemer, Gouveneur van Limburg was getuige van de Limburgse gehoorzaamheid en hoorde hoe iedereen het volkslied meezong.

Onder leiding van de Geleense broers Paul en Ruud Geraets begon de wedstrijd voortvarend. Robin Leunissen opende de score 1-0. BEVO kreeg een 7 meter en zette de stand weer gelijk 1-1. Rob maakte 2 mooie doelpunten achter elkaar 3-1. KEMBIT-LIONS zette direct een stempel op de wedstrijd in de dekking en wist BEVO het nakijken te geven.

KEMBIT-LIONS creëerde genoeg kansen maar Verstijnen had in 6 minuten al 4 open kansen van LIONS gestopt. Verstijnen zorgde ervoor dat de score van LIONS nog enigszins binnen de perken bleef. KEMBIT-LIONS wist de voorsprong gestaag op te voeren. Tot 5-4 wist BEVO de score nog redelijk bij te houden, maar o.a door de goed scorende Robin Leunissen, die in de eerste helft 6 maal doel trof, stond er na 12,5 minuten gespeeld te hebben 7-4 op het score bord.

De dekking van LIONS staat als een huis en BEVO komt er niet doorheen. De bal wordt regelmatig onderschept waardoor LIONS de snelle tegenaanval of de break kan spelen.

Ervaren en slim een 7 meter uitgelokt door Van den Beucken, cirkel verdedigen, BEVO benut deze 7-5.
Beide teams spelen in een hoog tempo. Een geweldige sfeer in de hal, het publiek geniet van alle momenten.
Met tussenstanden van 9-5, 11-7 staat er na 19,5 minuten gespeeld te hebben een 12-8 stand op het scorebord. Ook Bram Kleijkers weet zijn mannetje te staan en houdt er een paar mooi ballen uit. LIONS heeft een fase waarin zij geen doelpunten tegen krijgen. Van 11-8 lopen ze uit naar 15-8 en 18-10. Er wordt gerust met een 19-11 stand.

In de tweede helft had BEVO niets meer in te brengen. KEMBIT-LIONS opende de score met een prachtig doelpunt vanuit de hoek, wederom Rob 20-11. BEVO heeft Verstijnen voor Van Grinsven gewisseld die direct zijn visitekaartje afgaf met een mooie stop. De wedstrijd ging nog sneller op en neer, wat een hoog ‘loop’ tempo in deze hitte. Er werd even om en om gescoord.

Er was even een klein opstootje, Jasper en Nick van den Beucken hadden even een onderonsje waardoor beide heren met 2 minuten straf naar de kant werden gestuurd. Aansluitend nog een 2 minuten straf erbij aan de zijde van LIONS waardoor ze met 4 man op het veld kwamen te staan. Ook nog een 7 meter tegen die heel mooi werd gestopt door Jens. In ondertal maakt Rob uit de hoek de 24-tigste en na 10 minuten gespeeld te hebben stond de teller op 25-14.

Na 11 minuten, 27-14 vroeg BEVO een Time Out aan nadat LIONS met een prachtige vlieger van Ramos op Pieter scoorden. BEVO bleef het proberen maar de score liep op tot 30-14. LIONS waren heer en meester in eigen hal. Van Grinsven stopt heel vakkundig een break, stand blijft 30-15 na 15 minuten. 7 meter voor LIONS maar die wordt ook door Van Grinsven gestopt.

KEMBIT-LIONS blijft zijn eigen spel spelen waar BEVO graag in mee ging maar helaas zonder resultaat.
Jonas heeft het op zijn heupen en scoort er 3 achter elkaar, 33-16. Christoph was duidelijk niet van plan om met zijn team gas terug te nemen. Hij kon goed doorwisselen waardoor het team zijn sterkte kon behouden. Prachtige aanval waarbij Serge Ivo aan de cirkel vindt 37-21

De eindstand werd uiteindelijk in de laatste seconde bepaald door nog een doelpunt van BEVO 38-23.

Nieuwe sponsor
In de rust werd het contract getekend met een nieuwe sponsor die voor 3 jaar zijn verbintenis is aangegenaa met Limburg LIONS. We verwelkomen BLACKROLL vertegenwoordighd door Patrick Stegemann,
Country Manager BeNeLux die samen met Thieu Kikken en Evert Hoiting het contract tekenden.

Kinderen
Vooraf aan de wedstrijd waren er 4 verschillende verenigingen aanwezig BFC, SV Haslou (onze voetballers uit Stein), BDC ’90 en Limmid die samen met 92 kinderen mochten oplopen met BEVO en KEMBIT-LIONS.

Wat een feest was het voor de kids. Na afloop alle spelers langs om te vragen naar handtekeningen. Samen op de foto met alle spelers en staf. Zowel de kids, de ouders en de begeleiders hebben genoten. Dank dat jullie met zoveel kinderen en ouders zijn gekomen. Het was geweldig om jullie te ontvangen.

Man of the Match
Niet verwonderlijk was het dat Robin Leunissen werd verkozen tot Man of the Match, aan BEVO kant werd dat Joris Gillé.

Doelpuntenmakers: Robin Leunissen 8, Rob Schmeits 6, Jasper Adams, Jonas Dell 4, Ivo Steins, Pieter Strauven en Martijn Kleijkers 3, Thomas Dekker, Joao Ramos, Ids Eussen 2, Luca van Straaten 1.

Fotografie: Jos Joosten LIONS - BEVO