KEMBIT-LIONS overtuigt tegen Eupen en stelt plaats in Final4 veilig: 38-30

Zaterdag 9 Maart, het was de laatste wedstrijddag in de reguliere competitie van de BENE-League. Bocholt en Visé hadden zich al definitief geplaatst voor de Final4 en de Nederlandse ploegen KEMBIT-LIONS, Aalsmeer en Volendam streden nog om de twee resterende plaatsen. KEMBIT-LIONS had de relatief makkelijkste opdracht: een overwinning in de thuiswedstrijd tegen KTSV Eupen volstond.

Fotografie: Rob Creemers

KEMBIT-LIONS was bevrijd van de zorgen om de licentie en kreeg het publiek op de banken met een dijk van een wedstrijd

De jongens verschenen aan de start in de wetenschap dat ze de landstitel toch mogen verdedigen want de club had op de vrijdag voor de wedstrijd de licentie terug gekregen van het NHV. De Stadssporthal zat dan ook lekker vol en de sfeer zat er goed in!

KEMBIT-LIONS begon nog wat nerveus aan de wedstrijd maar aan de hand van Jasper Adams liep de ploeg toch uit naar 9-6 na tien minuten. Eupen gaf niet op en na twintig minuten waren ze terug tot 12-12 waarbij ze een paar keer hetzelfde patroon volgden met een steekballetje naar de cirkel. Dat had de Belgen kennelijk toch wel kracht gekost want de thuisclub liep weer uit naar 20-17 bij rust.

Opvallend was de rol die Jur Eussen gaandeweg voor zich begon op te eisen. Het jonge talent had een aantal wedstrijden niet zo heel veel gescoord maar liet nu een paar doelpunten op rij aantekenen.

Na de pauze kwam Eupen er eigenlijk niet meer aan te pas en halverwege de tweede helft was de voorsprong al opgelopen tot zes doelpunten: 29-23. De wil om te winnen spatte van het team af en elk doelpunt werd hartstochtelijk gevierd. Ook de hal ging er vol achter staan want het publiek had donders goed in de gaten dat hier een ploeg aan het werk was die zich in topvorm speelde voor de Final4!

Jur Eussen en Jasper Adams (wat zijn die gasten goed!) gingen helemaal los en scoorden vanuit alle hoeken en standen. Maar ook de andere spelers leverden volop hun bijdrage aan de teamprestatie. Het was aan keeper Max Schunck van Eupen te danken dat het uiteindelijk bleef bij ‘slechts’ 38-30. De overwinning werd luid gevierd en de spelers kregen terecht een staande ovatie van het publiek. Een team om trots op te zijn!

Men of the match werden doelman Max Schunck van Eupen en Jur Eussen van KEMBIT-LIONS.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS was Jasper Adams met 11 doelpunten. De overige goals kwamen van Jur Eussen (9), Rob Schmeits (7), Tobias Weiler (4), Kyan van Berlo (3), Martijn Kleijkers en Jasper Ritzen (ieder 2).

Door deze overwinning is KEMBIT-LIONS derde geworden in de eindstand van de BENE-League en geplaatst voor halve finale van de Final4 tegen Visé.

“We zijn niet bang voor Vise” zei Jur Eussen “maar makkelijk zal het zeker niet worden. We gaan een goed strijdplan maken waarmee we ze kunnen verslaan want we willen de BENE-League winnen!” Een verklaring voor zijn iets mindere optreden in de voorgaande duels had Jur niet echt. “Ik zat inderdaad een beetje vast, maar vandaag ging het gelukkig prima en die lijn ga ik doortrekken!”

De halve finale van de Final4 zal worden afgewerkt in twee duels: op zaterdag 23 maart in de Stadssporthal in Sittard en op zondag 24 maart in Visé. Zodra de exacte speeltijden bekend zijn zullen we deze uiteraard met u delen op deze website. Bocholt en Aalsmeer spelen de andere halve finale.

Fotografie: Rob Creemers LIONS - Eupen