KEMBIT-LIONS pakt de draad weer op en sluit 2021 goed af

Zaterdag 18 december 2021 stond de laatste wedstrijd van de BENE-League voor het jaar 2021 op het programma. Fotografie: Rob Creemers en Gianni Ummels

Een korte intermezzo van Luuk Hoiting

Niemand minder dan Visé kwam op bezoek. Visé weet altijd een goede ploeg op de been te brengen maar heeft dit jaar ook last van blessures. Gelukkig heeft Corneel Douven de ploeg weer aardig op orde alleen kan hij nog geen beroep doen op Vancosen. Vise heeft een paar misstappen ondergaan oa. tegen AtomiX maar Visé blijft een ploeg om niet te onderschatten.

KEMBIT-LIONS kwam goed uit de startblokken en nam al snel een 3-0 voorsprong. Na 3 minuten wist Visé de eerste te maken. LIONS liep veder uit naar 6-2 en daarna stokte de machine. Visé wist terug te knokken en zette een gelijke stand 6-6 op het scorebord.

Visé kwam wat beter in hun spel en wist het de dekking van LIONS moeilijke te maken. LIONS wist in de aanval veel kansen te creëren maar die werden helaas niet altijd omgezet in doelpunten. LIONS had het zwaar om de fysiek sterke mannen van Corneel Douven tegen te houden. Daarom liep LIONS vaak tegen een 2 minuten tijdstraf en 7 meters tegen aan.

De wedstrijd werd meer en meer een wedstrijd met twee ploegen die graag wilden handballen. Met tussenstanden van 7-7, 9-9, 12-14 werd er gerust met 14-15 in het voordeel van Visé.

Na rust was hetzelfde beeld. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Visé opende de score 14-16 waarna LIONS direct een antwoord klaar had 15-16, 16-16, naar een 19-18 voorsprong. Ook nu bleef de wedstrijd in evenwicht 21-21, 23-21, 23-23. Ook in de tweede helft bleef LIONS veel kansen creëren maar bleef ook veel missen. Wellicht was de scherpte er nog niet helemaal omdat veel spelers terugkwamen uit quarantaine en nog niet 100% hebben kunnen trainen.

Naast het missen van kansen werden er ook hele mooie combinaties uitgespeeld en wisten onze mannen elkaar goed te vinden. Ook Visé had prachtige combinaties waardoor onze keepers kansloos waren en vaak 1 tegen 1 kwamen te staan.

Bij de stand 23-23 kreeg een speler van Visé een rechtstreeks de rode kaart. Er ontstond even verwarring omdat dit in vele ogen wel een hele zware straf was voor de overtreding. Maar Egberts en Van de Beek waren onherroepelijk. Er volgde een periode waarin aan twee zijden niet gescoord werd.

Een 7 meter voor Visé werd gestopt door Luuk Hoiting die weer zijn keeperskleding had aangetrokken en even in het veld kwam. Kedziora stond klaar om zijn 10de doelpunt te maken maar miste dus.

Jammer dat er geen publiek bij mocht zijn want het was een spannende wedstrijd waarbij het publiek de teams een handje had kunnen helpen. Het verdere verloop van de wedstrijd 25-25, 26-27, 28-27, 30-28, 31-29 en uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 31-30.

Opvallende speler aan LIONS zijde was João Ramos die zijn ploeg op sleeptouw heeft genomen en 10 doelpunten op zijn naam zette. Aan de zijde van Visé was dat Kedziora die niet te stoppen was en maar liefst 12 keer het net wist te vinden.

Helaas een afscheid van Koen van Dijk die veel jaren gespeeld heeft bij Limburg LIONS en nu zijn studie voortzet in Finland. Wij bedanken Koen voor zijn teamspirit en wensen hem veel succes met zijn studie.

Man of the Match:  KEMBIT-LIONS Ramos en Visé Kedziora.

Doelpuntenmakers: João 10, Serge 3, Ids 3, Ivo 5, Jasper 5, Martijn 1, Rob 1, Robin 1, Luca, 1 en Joris 1.

Fotografie: Rob Creemers LIONS-VISE