KEMBIT-LIONS pakt de draad weer op met een zege op Aalsmeer.

Zaterdag 23 april 2022. Aalsmeer was al vroeg gearriveerd en lieten niets aan het toeval over. 4 weken geleden stonden de mannen van Bert Bouwer en Christoph Jauernik nog tegenover elkaar in de halve Finale van de Final4 in Den Bosch. KEMBIT-LIONS wist toen na de verlenging de finale te behalen en uiteindelijk de BENE-League te winnen.

Gelukkig hebben de mannen weer wat vorm terug gevonden.

Na drie dramatische wedstrijden van KEMBIT-LIONS zijn ze haastig op zoek naar de vorm die ze lieten zien in Den Bosch. Er worden in de voorgaande wedstrijden voldoende kansen gecreëerd maar die worden helaas niet bekroond met doelpunten.

De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op. Na 17 gespeeld te hebben was er een verschil van 3 punten in het voordeel van Aalsmeer na een rommelige fase aan LIONS zijde. Christoph nam een Time Out om de mannen weer goed neer te zetten.

De Time Out heeft effect gehad want LIONS wist direct 2 achter elkaar te scoren. Rene de Knegt wist de mogelijke gelijkmaker vakkundig te voorkomen. Even ontstond er een fase dat de spelers het gevoel kregen dat de scheidsrechters niet adequaat genoeg floten waardoor de focus naar andere zaken gingen dan het handbalspel zelf. Na 23 minuten stond er weer een 10-10 stand op het scorebord en was de wedstrijd weer in evenwicht. Ook nu weer waren er kansen genoeg om een voorsprong uit te bouwen maar helaas werden ze niet verzilverd.

Toch kon LIONS een kleine voorsprong nemen na 27.30 minuten gespeeld te hebben: 12-10. LIONS kreeg wederom een 2 minuten straf. Aalsmeer wist hiervan niet te profiteren maar ook LIONS kon geen doelpunt meer maken. Er werd gerust met een 13-11 stand op het scorebord.

KEMBIT-LIONS komt wat gelukkiger uit de kleedkamer. LIONS weet binnen 3 minuten 3 keer het net te vinden en zet de stand op 16-11. De dekking staat als een huis en Aalsmeer komt er niet doorheen. Toch weet Berghanem te scoren 16-12.

Ramos wordt, vanwege praten, 2 minuten naar de bank gestuurd. Dan ontstaat er even onduidelijkheid want LIONS krijgt nog eens 2 minuten omdat er waarschijnlijk iets gezegd is vanuit de staf. Aalmeer kan nu wel profiteren van de onstuimigheid aan de kant van LIONS en kunnen terug komen in de wedstrijd.

LIONS krijgt voor de derde keer op rij een 2 minuten tijdstraf en staan nu nog met 3 man op het veld. Ondanks de drie-dubbele ondertal weet LIONS toch te scoren. Rob wordt heel mooi door Joris vrij gespeeld en weet deze perfect af te ronden 17-14 na 7 minuten in de tweede helft. Door het ondertal weet Aalmeer weer heel slim te profiteren van een leeg doel en komen op 2 verschil 17-15.

Beide ploegen staan hard te werken en er wordt om en om gescoord. Ramos weet LIONS op 3 verschil te zetten door een super mooi schot uit de tweede lijn. Rene de Knegt had daar geen kijk op: 19-16 na 10 minuten. Aansluitend stopt de Knegt een break out van Rob waarmee hij voorkomt dat LIONS op 4 verschil komt te staan. LIONS krijgt na 40 minuten gespeeld te hebben de eerste 7 meter omdat Trainavicius Rob onreglementair tegenhoud waardoor hij ook nog een 2 minuten tijdstaf oploopt. Thomas Dekker verzilverd de 7 meter, stand 21-17.

Een lange aanval in ondertal van Aalsmeer weet Berghanem goed af te ronden 21-18. Jasper Adams heeft direct een antwoord en weet De Knegt deze keer wel te verschalken 22-18. Na 18 minuten neemt Bert Bouwer een Time Out bij een stand van 23-19. Hij gaat met 7 veldspelers spelen tegen 6 van LIONS. Helaas voor Aalsmeer pakt dat niet lekker uit want LIONS zet 24-19 op het scorebord.

Aalsmeer nu in ondertal, 2 minuten voor Castien en ook nog eens 2 minuten straf voor Michielsen waardoor LIONS kan profiteren, Rob 2 maal vanuit de hoek 26-20 met nog 8 minuten te spelen. Het blijft een 2 minuten regen aan de zijde van Aalsmeer want Aalsmeer krijgt weer een 2 minuten straf omdat Pieter in het gezicht werd geraakt. Ook in ondertal blijft Aalsmeer scherp en mogen ze weer na een lange aanval scoren 26-22 met nog 4 minuten te gaan.

Met nog 2 minuten op de klok stopt Jens een belangrijke bal. Aalsmeer blijft wel in balbezit en weet alsnog te scoren 28-24. Rob maak in de 29ste minuut nog 29-24 in een leeg doel. Uiteindelijk wordt de eindstand bepaald door Tobias op 30-25 in het voordeel van KEMBIT-LIONS.

KEMBIT-LIONS heeft door de winst weer aansluiting gevonden om mee te dingen voor een BOT positie.
Opvallend is dat bij KEMBIT-LIONS 11 verschillende spelers het net hebben weten te vinden. Een mooie spreiding.

Man of the Match: KEMBIT-LIONS Jens Dijkstra en bij Aalsmeer Rene de Knegt.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: Rob Schmeits 5, Joris Baart , Joao Ramos 4, Ivo Steins, Jasper Adams, Tobias Weiler 3, Luca van Straaten, Pieter Strauven, Martijn Kleijkers 2, Thomas Dekker, Robin Leunissen 1.

Doelpuntenmakers Green Park Aalsmeer: Benghanem 7, Hartog, Trainavicius 5,  Van Dijk 4, Dekker, Castien, De Maat, Van der Ban 1.