KEMBIT-LIONS pakt knap 1 punt met gehavend team in en tegen Aalsmeer

Zaterdag 19 februari 2022. Binnen 2 dagen een uitwedstrijd op het programma met nog minder fitte spelers. Christoph kan steeds minder een beroep doen op spelers die hij kan inzetten. De selectie is aardig aan het uitdunnen. Jasper Adams donderdag nog wel half inzetbaar heeft nu laten weten helemaal niet te kunnen spelen.

Complimenten aan spelers en staf voor deze prestatie.

De jonge spelers zullen steeds meer aan de bak moeten en laten zien wat ze in huis hebben.

Na een knappe overwinning op BEVO in Panningen stond de kraker Aalsmeer uit op het programma. Aalsmeer begon flitsend en wist direct afstand te nemen van LIONS. LIONS kwam tot twee maal toe goed terug maar moest toch Aalsmeer laten gaan waardoor er gerust werd met een 17-13 achterstand.

De eerste 10 minuten van de tweede helft wist KEMBIT-LIONS de achterstand weg te werken en er weer een wedstrijd van te maken. Via 18-16, 19-19, 21-22 kwam LIONS zelfs op voorsprong. Jammer dat LIONS niet de gecreëerde kansen in overtal wist te benutten. Twee keer vrij uit de hoek en een break werden niet verzilverd.

Aalsmeer was niet van plan om KEMBIT-LIONS met de volle winst terug te laten reizen naar Limburg en maakte goed gebruik van een slechte fase, veel onnodig balverlies, technische fouten van LIONS en Aalsmeer pakte weer 4 punten voorsprong 26-22. De veerkracht van LIONS was groot en weer kwamen ze op gelijke hoogte 27-27 door oa goed afronden van de 7-meters door Thomas en een mooie bal uit de hoek van Rob.

De laatste minuut was erg spannend. Aalsmeer pakte de voorsprong en met nog 25 seconden te spelen, LIONS in balbezit, werd er een rode kaart gegeven aan Aalsmeer waardoor de bal op de stip werd gelegd. Ook nu was Thomas koelbloedig en scoorde 28-28. Er was nog even tumult omdat er nog 3 seconden op de klok zouden staan die nog gespeeld moesten worden maar Aalsmeer wist er geen gebruik van te maken waardoor de eindstand gelijk eindigde 28-28.