Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS pakt punten in Panningen: 30-32

Zaterdag 20 April stonden in sporthal De Heuf in Panningen de Limburgse handbalgiganten BEVO en LIONS weer eens tegenover elkaar, een wedstrijd die altijd garant staat voor spektakel.

Fotografie: Arjan Meeuwissen

Een mentaal en fysiek ijzersterk KEMBIT-LIONS speelt een prima pot en nestelt zich fier aan kop in de HandbalNL League

KEMBIT-LIONS was de Handbal NL League goed begonnen met een overwinning op Hurry-Up en BEVO pakte een punt in Aalsmeer. De winnaar van vandaag zou dus goede zaken doen in het klassement.

KEMBIT-LIONS begon wat stroef aan de wedstrijd: de twee eerste aanvallen gingen de mist in en Rob Schmeits zag twee strafworpen gestopt worden door Versteijnen. Het resultaat was een 4-1 voorsprong voor de Panningers na vijf minuten. Al snel was de motor van KEMBIT-LIONS echter warmgedraaid en na tien minuten was de stand weer gelijk: 5-5. Daarna ging het gelijk op tot Kyan van Berlo vlak voor rust (12-12) met twee doelpunten zorgde voor de 12-14 ruststand.

Tussen de vijfde en tiende minuut sloeg KEMBIT-LIONS het, naar later zou blijken, beslissende gaatje. Van 17-18 liepen de Zuid-Limburgers in die vijf minuten uit naar 17-21. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Ids Eussen met een schitterende onderhandse knal zijn tweede doelpunt. KEMBIT-LIONS was helemaal los. Jens Dijkstra was in het doel meermaals een sta-in-de-weg voor de thuisclub en aanvallend werd er vrolijk op los gescoord. Er waren nog tien minuten te spelen toen er een maximale voorsprong van maar liefst zeven doelpunten op het scorebord stond: 22-29. Jasper Adams, die aan het eind van dit seizoen stopt was de grote speler aan de zijde van LIONS. Wat is die man aan een geweldige afscheidstournee bezig! Verheugend was ook dat Ids Eussen weer een flink aantal minuten kon maken.

Daarna kwam er een beetje de klad in, wellicht was er door de ruime voorsprong toch wat nonchalance in de ploeg geslopen. BEVO kon terugkomen tot 29-31 maar door een aanspeelfout op de cirkel en een wereldredding van Jens Dijkstra konden ze de aansluitingstreffer niet produceren. Kyan van Berlo, die een meer dan verdienstelijke pot speelde, zorgde voor de laatste treffer.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jasper Adams met 8 doelpunten. De overige treffers kwamen van Jur Eussen en Tobias Weiler (ieder 6), Kyan van Berlo en Luca van Straaten (ieder 4) Ids Eussen en Jasper Ritzen (ieder 2).

Man of the Match: Jens Dijkstra werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.