LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS rolt BEVO vakkundig op in Limburgse Derby: 37-25

Zondagmiddag 3 december, 17.00 was het derby time in de Stadssporthal in Sittard: KEMBIT-LIONS versus Herperetz/BEVO, ofwel Zuid- tegen Noord-Limburg. Na het Limburgs volkslied, gezongen door Anthony Schmeitz, kon de wedstrijd starten. Het kan aan de afwijkende dag en tijd hebben gelegen maar de hal heeft wel eens voller gezeten bij een dergelijk affiche.

Fotografie: Arjan Meeuwissen

BEVO geen schijn van kans in Limburgse derby. KEMBIT-LIONS op alle fronten kwalitatief beter

Hoewel hij (nog) geen speelminuten zou maken was het hartverwarmend dat Ids Eussen voor het eerst sinds zeer lange tijd weer aan de warming-up te zien meedoen.

Citaat: “Wat zou het fijn zijn als we een speler als Ids Eussen weer achter de hand zouden hebben als het om de knikkers gaat!” (Lambert Schuurs, assistent-trainer).

De eerste vijf minuten gingen nog redelijk gelijk op en BEVO pakte, onder luid gejuich van de eigen aanhang zelfs twee keer de leiding: 2-3 en 3-4. Lang zou dat niet duren want daarna nam een geconcentreerd spelend KEMBIT-LIONS het heft in handen. De Zuiderlingen scoorden tien keer achter elkaar terwijl daar slechts éen Noord-Limburgs doelpunt tegenover stond. De dekking van LIONS stond fantastisch en daarachter stond Bram Kleijkers ook weer een prima pot te keepen. De overrompeling resulteerde in een stand van 15-6 na twintig minuten en eigenlijk was het vanaf dat moment al geen wedstrijd meer. Dat vijftiende doelpunt was overigens van een zeldzame schoonheid: een enorme afstandskogel van Jur Eussen in de uiterste driehoek, een beauty! Keeper Arjan Versteijnen in het doel van BEVO werd zichtbaar moedeloos van het Zuid-Limburgse geweld. Van de Panningse aanhang was al lang niets meer te horen en de rust kwam met 19-10.

De tweede helft was daarmee feitelijk een formaliteit geworden. KEMBIT-LIONS nam wat gas terug en dat was ook begrijpelijk gezien de krachtsexplosie van de eerste helft en de drie zware wedstrijden die vóór de winterstop nog op het programma staan (uit tegen Izegem en thuis tegen Bocholt en Visé). De voorsprong werd wel nog uitgebouwd tot maximaal dertien doelpunten (31-18 na veertig minuten) maar daarna werd er volop gewisseld en kwamen er spelers binnen de lijnen die doorgaans niet zoveel minuten krijgen. BEVO kon desondanks niet dichterbij komen. De noorderlingen mochten blij zijn dat ze Niek Jordens meegebracht hadden want anders waren ze met heel weinig doelpunten huiswaarts gekeerd.

Men of te Match
Jordens en Bram Kleijkers werden dan ook uitgeroepen tot Men of the Match en ontvingen de felicitaties van Andries Houtakkers wethouder van de gemeente Sittard-Geleen Sport, Cultuur, Stadsmarketing & Evenementen en Marc van Caldenberg gedeputeerde  van de Provincie Limburg Sociale agenda en Sport, Energie en Klimaat, Milieu, Toezicht en handhaving.

Al met al een uitstekende voorstelling van KEMBIT-LIONS waarmee revanche werd genomen voor de mindere wedstrijd van vorig weekend in Tongeren. De mannen nestelen zich nu samen met Bocholt weer aan de kop van de BENE-League.

“We hadden ons ingesteld op een sterk BEVO” zei assistent-trainer Lambert Schuurs na afloop, “maar het ging onverwacht makkelijk. Wij zijn in onze ontwikkeling op dit moment duidelijk veel verder dan BEVO. Ook konden we onze concentratie goed vasthouden en dat valt zeker niet altijd mee als je zo ruim op voorsprong komt.”

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jasper Adams met 8 doelpunten. De overige doelpunten kwamen van Jur Eussen 6, Jasper Ritzen en Rob Schmeits (ieder 5) Martijn Kleijkers en Ivo Steins (ieder 4),  Philip Hempel en Luca van Straaten  (ieder 2), en Tobias Weiler (1).

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top