KEMBIT-LIONS sleept op wilskracht de overwinning uit het vuur in Pelt: 24-25

Op zaterdag 2 maart speelden Sporting Pelt en KEMBIT-LIONS in de Dommelhof in Neerpelt de voorlaatste wedstrijd in de competitie van de BENE-League. KEMBIT-LIONS trad aan zonder Ivo Steins, Ids Eussen, Scott de Hoogh en Martijn Kleijkers.

KEMBIT-LIONS draait op karakter en wilskracht de wedstrijd om en neemt de punten welverdiend mee naar huis

Rob Schmeits ondervond nog zoveel hinder van de tegen Aalsmeer opgelopen blessure dat hij alleen in de tweede helft kon worden ingezet. Daar stond tegenover dat Jelte Hiemstra weer van de partij kon zijn en een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelde.

Het zag er in het begin dan ook niet naar uit dat LIONS hier zou gaan winnen. De dekking stond niet goed tegen een echt niet groots spelend Pelt. Onze keepers Bram Kleijkers en Jens Dijkstra waren gelukkig in goede doen en stopten de nodige ballen maar desondanks stond het na ruim een kwartier al 10-5 voor de Belgen. Daarna kwamen onze mannen beter in de wedstrijd en begonnen aan een geweldige inhaalrace. Vlak voor de pauze stelde Tobias Weiler met zijn vijfde doelpunt de ruststand vast op 12-12.

Na rust ging KEMBIT-LIONS op de ingeslagen weg verder en liep uit naar een maximale voorsprong van 13-17 na acht minuten in de tweede helft. Jammer genoeg kwam daarna de klad er weer een beetje in. De Belgen konden te makkelijk scoren en na twintig minuten waren ze terug op 21-21. De slotfase was adembenemend spannend. Beide ploegen scoorden om de beurt en met nog 20 seconden op de klok was het Luca van Straaten die de 24-25 erin prikte vanaf de cirkel. Pelt nam nog een time-out maar LIONS bleef overeind in de laatste aanval.

De ploeg verdient alweer een groot compliment. De jongens bleven geloven in een goede afloop en met ontembare vechtlust kwam die overwinning ook daadwerkelijk tot stand.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS was Tobias Weiler met 7 doelpunten. De overige doelpuntenmakers heeft uw verslaggever niet goed kunnen identificeren vanwege de gebrekkige kwaliteit van de livestream.

As. dinsdag 5 maart om 20.00 uur spelen we in de halve finale van het bekertoernooi thuis tegen BEVO. Er zullen de nodige supporters uit Panningen aanwezig zijn. We roepen alle LIONS aanhangers dan ook op om massaal naar de Stadssporthal te komen. Onze jongens hebben de steun van iedereen hard nodig. De beker is binnen bereik, laten we er met zijn allen vol voor gaan!