KEMBIT-LIONS sluit het seizoen af met een overwinning en neemt afscheid van Serge, Thomas, Pieter, Bjorn en voorzitter Thieu Kikken

Op zaterdag 4 juni speelde KEMBIT-LIONS haar laatste wedstrijd van het seizoen. Vorige week werden de mannen in en door Aalsmeer uitgeschakeld voor de BOT.

Fotografie: Jos Joosten en Rob Creemers

Thieu, ontzettend bedankt wat jij allemaal hebt gedaan voor Top Handbal Zuid-Limburg

Aalsmeer neemt het in de BOT op tegen de tegenstander van vanavond Volendam. Vanavond staat er niets meer op het spel behalve de eer en het gevoel om het seizoen positief af te ronden.

Ook stond de avond in het teken van afscheid nemen van oa de spelers Serge Heijnen, Thomas Dekker, Pieter Strauven en assistent trainer Bjorn Marquard.  Ook heeft Thieu Kikken zijn laatste wedstrijd als voorzitter van Top Handbal Zuid-Limburg winnend afgesloten. Het seizoen is bekroond met de titel BENE-League kampioen 2021-2022.

In een tropische sporthal, buiten temperatuur om 20.00 uur nog altijd 26 graden, moest er gespeeld worden. Voor aanvang van de wedstrijd werd er stil gestaan en een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de overleden Akkie Kersten, voorzitter van BC De Bumpers, Ria van Mulken en de 9-jarige Gino van der Straeten.

KEMBIT-LIONS kon niet compleet aantreden want Robin Leunissen was geblesseerd. Volendam speelde met 3 ex-Limburg LIONS spelers, Tim en Jeroen Roefs en Evert Kooijman.

In de voorbeschouwing werd gesuggereerd dat Volendam vanavond zijn krachten zou willen sparen, maar niets was minder waar. De oranje hemden kwamen voortvarend uit de startblokken en kwamen met 1-4 en 2-5 aan de leiding. Daarna was het de beurt aan LIONS, ze scoorden 4 keer op rij en namen voor het eerst de leiding 6-5. De score ging in deze sportieve eerste helft op en neer, wat uiteindelijk resulteerde in een 13-15 ruststand voor Volendam.

Het eerste doelpunt na rust werd gescoord door Jonas Dell. Volendam nam direct weer het initiatief over en pakten de draad op zoals ze de eerste helft ook begonnen waren. Ze voerden de score op tot 16-20 en zelfs 22-27.

Na een time out herpakte KEMBIT-LIONS zich goed en wist met 28-28 de gelijkmaker te scoren. Ondertussen was Scott de Hoogh in het doel gekomen en hij pakte direct een hoofdrol. 3 belangrijke en moeilijke reddingen op rij waardoor LIONS in de tegenaanval telkens wist te scoren. De eindstand werd uiteindelijk een 33-30 overwinning.

Toch nog een mooie afsluiting van het seizoen, dat vooral in de herinnering zal blijven bestaan als winnaar van de BENE-League 2021-2022.

Fotografie: Jos Joosten

Volendam en Aalsmeer zullen gaan uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Wij wensen hun de komende weken veel succes.

Man of the Match: Volendam Pavicevic en bij KEMBIT-LIONS Jonas Dell.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: Joao Ramos 9, Pieter Strauven en Jonas Dell 5, Ids Eussen, Jasper Adams  3, Thomas Dekker, Serge Heijnen 2, Rob Schmeits, Ivo Steins, Joris Baart en Tobias Weiler 1.

Doelpuntenmakers Volendam: Pavicevic, Binderes 5, Baijens, Fofana 4, Nagtegaal, Bourget 3, Kooijman 2, Van Gils, Blokzijl, Petterson en De Vries 1.

Fotografie: Rob Creemers LIONS - Volendam (II)

Fotografie: Jos Joosten LIONS - Volendam