Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS speelt geen bekerfinale want BEVO verspert de weg: 28-30

Op dinsdag 5 maart stond in de Sittardse Stadssporthal de halve finale om de Nederlandse handbalbeker op het programma tussen KEMBIT-LIONS en BEVO. De winnaar zou het in de finale gaan opnemen tegen Aalsmeer.

Fotografie: Rob Creemers

Een gelijk opgaande wedstrijd waarin keeper Arjan Versteijnen van BEVO uiteindelijk de doorslag gaf

Na twee nederlagen van de Noord-Limburgers in de BENE-League tegen de provinciegenoot was BEVO tot in elke vezel gemotiveerd. KEMBIT-LIONS nam een kleine voorsprong van 6-4 maar na een kwartier stond er een stand van 7-7 op het bord.

Bram Kleijkers had wat pech dat hij bij enkele formidabele reddingen een rebound weggaf waaruit BEVO alsnog kon scoren. Na de 11-11 (na twintig minuten) waren het de noorderlingen die een gaatje sloegen: 11-14. Door twee treffers van Jasper Adams op leeg doel en een knal van Rob Schmeits ging de thuisploeg toch rusten met 15-14.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat bleef ook in de tweede helft zo. Bij BEVO was Kobe Serras op schot en aan de kant van LIONS kogelde Jasper Adams de ene na de andere granaat binnen. Daar stond tegenover dat gekende schutters als Jur Eussen en Tobias Weiler er deze avond maar heel moeilijk doorheen kwamen. De scores gingen om en om en op zeven minuten van het einde was het nog steeds gelijk: 26-26 maar daarna liep BEVO twee punten uit tot 26-28.

Met het oog op de wegtikkende tijd ging LIONS forceren en, zoals bekend loopt dat meestal niet goed af: een mislukte aanspeelbal op de cirkel, een schot hoog over en een bal in de dekking waren het resultaat. Toen Rob Schmeits drie minuten voor tijd ook nog een strafworp tegen de paal gooide was het pleit beslecht want uit de tegenaanval maakte BEVO de 26-29. Uiteindelijk was 28-30 de eindstand.

Terwijl de BEVO-spelers gek van vreugde de overwinning vierden dropen onze jongens teleurgesteld af. De klap was hard aangekomen. Zaterdag komt Eupen op bezoek in Sittard en winst is dan noodzakelijk om deelname aan de Final4 in de BENE-League veilig te stellen. Supporters kom de ploeg steunen, de jongens hebben het nodig!

Wij wensen BEVO veel succes in de bekerfinale, breng de cup maar mee naar Limburg!

Topscorer bij KEMBIT-LIONS was Jasper Adams met 12 doelpunten, gevolgd door Rob Schmeits met 8. De overige doelpuntenmakers waren Jur Eussen (3), Philip Hempel (2), Jonathan Bromet, Luca van Straaten en Tobias Weiler (ieder 1).

BEVO keeper Arjan Versteijnen werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Fotografie: Rob Creemers LIONS - BEVO