LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS speelt gelijk in openingswedstrijd van de BENE-League tegen HUBO Handbal: 30-30

Een week na de knappe winst op Volendam in de Supercup stond voor het gehandicapte team van KEMBIT-LIONS alweer het eerste duel in de BENE-League op het programma. Een thuiswedstrijd tegen HUBO Handbal uit Hasselt-Tongeren was het affiche.

Blessureleed blijft aanhouden, ook Philip Hempel niet fit

Naast Jasper Adams en Ids Eussen kon nu ook Philip Hempel niet spelen. De spoeling wordt steeds dunner.

Na een korte fase van wederzijds aftasten stond het 3-3 na vijf minuten spelen. Daarna nam HUBO Handbal afstand: 4-8 na tien minuten en coach Fred Michielsen van KEMBIT-LIONS greep naar zijn eerste time out. Dat zette vooralsnog niet veel zoden aan de dijk, want de achterstand van drie á vier doelpunten bleef nog tien minuten intact: 10-13. Na nóg een time out kwam KEMBIT-LIONS langzaam maar zeker terug en twee seconden voor de pauze zorgde Rob Schmeits zelfs voor de 16-15 ruststand.

Meteen na de hervatting werd de voorsprong zelfs uitgebouwd tot 18-15, maar toen vond HUBO Handbal het wel genoeg en kwam terug tot 20-20 na tien minuten. In de laatste twintig minuten ontspon zich een spannend gevecht waarin KEMBIT-LIONS toch steeds op een voorsprong van één of twee doelpunten stond. De spanning was bijna te snijden en met nog vijf minuten op de klok was alles nog mogelijk: 29-29. Op 28:50 scoorde HUBO de 29-30, maar het was Rob Schmeits die het laatste woord had. In de dying seconds van de wedstrijd was hij het die de dik verdiende gelijkmaker maakte.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS was Rob Schmeits met 9 doelpunten. De overige treffers kwamen van Luca van Straaten (5), Tobias Weiler (4), Jelte Hiemstra, Martijn Kleijkers en Ivo Steins (ieder 3), Kyan van Berlo en Jonathan Bromet (ieder 1).

 

Man of the Match: Luca van Straaten

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top