KEMBIT-LIONS speelt zich ten koste van Aalsmeer in vorm voor de finale om het kampioenschap

In een goed gevulde Stadssporthal stonden op 20 mei, de slotdag van de HandbalNL League, de nummers 1 en 2 tegenover elkaar: KEMBIT-LIONS en Green Park Aalsmeer.

Fotografie: Jos Joosten

KEMBIT-LIONS heeft zich aan zijn sportieve plicht gehouden

LIONS had maar één doel: zich met overtuigend handbal in vorm spelen voor de finale, terwijl Aalsmeer móest winnen om zich nog te plaatsen voor die finale.

Het werd een zeer fysieke eerste helft waarin beide ploegen op het scherpst van de snede speelden. Tot 7-7 na een kwartier spelen werd er om en om gescoord. Duidelijk was dat een zeer fel en gedreven LIONS niet van plan was om de gasten de overwinning cadeau te doen.

Ivo Steins scoorde de 8-7 en Rob Schmeits zorgde met een schitterende knal vanaf de hoek voor het eerst voor een voorsprong van twee doelpunten. De dekking van LIONS stond als een huis en na twintig minuten spel was het verschil al opgelopen naar 12-8 waarop Aalsmeer coach Bert Bouwer vluchtte in een time-out. Maar het werd alleen maar erger voor de Noord Hollanders, want het tweede deel van de eerste helft was verschroeiend van LIONS-zijde. De Limburgers liepen uit naar 19-13, onder meer door drie opeenvolgende knetterharde schoten van Joris Baart. Daarna was het Jasper Adams die met een fraaie individuele actie de ruststand op 20-13 bepaalde.

In de eerste drie minuten na rust was LIONS het eventjes kwijt en kon Aalsmeer inlopen tot 20-16. Een moment riep het herinneringen op aan de wedstrijd van vorige week in Volendam waarin de ploeg in de tweede helft een voorsprong van acht doelpunten weggaf. Maar de jongens waren niet van plan om het zover te laten komen. Ook door fantastisch keeperswerk van Jens Dijkstra werd de orde vlotjes hersteld en na tien minuten in de tweede helft stond het gewoon weer 26-20.

Dat was ook het moment waarop Robin Leunissen het veld in kwam om de toeschouwers te verbijsteren met vijf brandbommen waar de spelers van Aalsmeer alleen maar met open mond naar konden staan te kijken. Onvoorstelbaar waar deze geweldenaar toe in staat is!

Aalsmeer gaf zich natuurlijk niet gewonnen en bleef vechten voor iedere bal, maar de wedstrijd was natuurlijk helemaal gelopen. Vermeldenswaard was nog de geweldige onderhandse kogel waarmee Ids Eussen de 34-27 maakte. De eindstand was 35-29.

Door dit resultaat blijft Aalsmeer na vier opeenvolgende kampioenschappen dit seizoen helemaal buiten de finale. KEMBIT-LIONS speelt de finale nu tegen Volendam. Zoals bekend gaat het om maximaal drie wedstrijden en wie er het eerst twee wint is landskampioen! We beginnen op zondag 4 Juni om 14.00 uur in de Fletcherhal te Sittard. Zet het nu al in je agenda want deze jongens verdienen een stampvolle hal!

Door het verlies van Aalsmeer was dit tevens de laatste wedstrijd van Bert Bouwer als hoofdcoach van Green Park Aalsmeer. Bert werd bedankt voor zijn inbreng in de Nederlandse handbalgeschiedenis. Hij ontving van Lambert Schuurs een chocotelegram.

Man of the Match KEMBIT-LIONS: Jens Dijkstra en Ivo Steins, bij Aalsmeer: Destin van Dijk.

De doelpunten van KEMBIT-LIONS: Ivo Steins (8), Ids Eussen en Robin Leunissen (ieder 5), Jasper Adams (4), Joris Baart, Jonas Dell, Rob Schmeits en Luca van Straaten (ieder 3) en Tobias Weiler (1).

Fotografie: Jos Joosten LIONS - Aalsmeer