KEMBIT-LIONS start super geconcentreerd en ging voortvarend te werk

Zaterdag 8 mei. Bij een overwinning in de reguliere HandbalNL League in de laatste thuiswedstrijd, kon Limburg LIONS definitief een plaats veilig stellen in de Best Of Three (BOT) zonder dat er rekensommetjes gemaakt moeten worden. ©Fotografie: Publiciteitsvisie

Wij gaan analyseren, niet alleen de mindere 2de helft maar ook de goede 1ste helft

KEMBIT-LIONS kan het thuisvoordeel afdingen in de finale ronde van de BOT als het team eerste wordt in de reguliere competitie.

Om 16.30u begon Volendam in de Stadssporthal in Sittard met de afworp. Luuk Hoiting wist eerst nog te redden, maar was kansloos bij het schot van Tom Zwarthoed 0-1. Dit was ook gelijk het enige moment in de wedstrijd dat Volendam op voorsprong kwam. Volendam, dat eigenlijk al uitgespeeld is, maakte een enigszins uitgebluste indruk. Dat Volendam niet in de wedstrijd kwam was mede te danken aan heel goed keeperswerk van Hoiting die in de eerste helft maar liefst 10 safes had. Na 20 minuten spelen maakte hij plaats voor de talentvolle Bram Kleijkers die hierdoor speelminuten kon maken. João Ramos was ook flink op dreef en schoot de keepers van Volendam links en rechts de ballen om de oren. Aan Volendamse zijde werd keeper Dennis Schellekens al vroegtijdig gewisseld voor Rob Goudriaan, maar ook Goudriaan had geen grip op de schoten van KEMBIT-LIONS.

Leuk detail was dat in allebei de teams een lid van de familie Roefs speelde. Het was mooi om te zien hoe het broederduel tussen oud-LIONS speler Jeroen Roefs en zijn jongere broertje Tim op het veld werd uitgevochten en hoe ze elkaar aan de jas gingen.

KEMBIT-LIONS counterde snel na de safes van Luuk Hoiting en wist de score snel uit te breiden van 4-1, 9-4, 13-6, 17-10 naar 19-12. Doordat Volendam in de laatste minuten de keeper voor een extra veldspeler wisselde, wisten Joris Baart en Martijn Kleijkers nog 2 keer in een leeg doel te scoren. Ruststand 21-13. João Ramos scoorde in de eerste helft maar liefst 7 keer.
De eerste helft was een faire helft waarin slechts 1 tijdstraf werd gegeven.

De tweede helft had een heel andere beleving. LIONS was veel te mak en niet fel genoeg. Coach Christoph Jauernik gaf de ervaren spelers rust zodat er aldoor gewisseld kon worden. Wat in de eerste helft juist het voordeel opleverde was in de tweede helft ver te zoeken. Bij Volendam had keeper Dennis Schellekens al in de eerste helft plaats gemaakt voor de jonge keeper Rob Goudriaan (20 jaar). Ook in de tweede helft stond Goudriaan onder de lat en wist zijn doel lang schoon te houden. In de eerste 15 minuten van de tweede helft incasseerde hij slechts 2 tegentreffers en had hij verscheidene safes. In de 16de minuut wist Ivo Steins een strafworp te benutten en zorgde hierdoor voor een 24-19 tussenstand. In de verdediging had Martijn Kleijkers veel onder controle en wist zijn mannetje te staan.

Even leek Volendam, met een tussenstand van 23-19, terug te komen maar ze waren niet in staat om door te drukken en de achterstand teniet te doen. Jauernik moest ingrijpen en zette de ervaren mannen weer op het veld waarna het weer begon te lopen. Luuk Hoiting stopte wederom de nodige ballen en het team begon weer beter te draaien. Uiteindelijk resulteerde dit in de eindstand: 29-23. Slechts 8 doelpunten werden er na rust gescoord, waarvan 2 strafworpen. Het team zal de tweede helft nog wel eens doornemen om elkaar weer op scherp te zetten, want dit mag niet gebeuren. Zeker straks in de finale niet als het om het Nederlands Kampioenschap gaat.

Interview met Christoph Jauernik
Na afloop spraken we met coach Christoph Jauernik die zeer tevreden was over de eerste helft. Dankzij de snelle counters wist LIONS vrij vlug de voorsprong te vergroten. Conditioneel zit het heel goed maar het is zaak om de vorm te behouden. Jauernik verwacht dat Aalsmeer de tegenstander in de finale gaat worden. Al heeft BEVO ook nog een klein kansje, maar dan moeten ze wel alles winnen en zullen er elders punten gemorst moeten worden.

“De tweede helft hebben we veel gewisseld. De concentratie was verre van optimaal. Er werden veel ballen verschoten”, aldus de coach. “Door het snel afsluiten en het missen van veel kansen moesten we lang verdedigen. Uiteindelijk werd de draad weer goed opgepakt en wisten we weer te scoren. De voorsprong die bij rust was verkregen bleef min of meer gehandhaafd. Wij gaan analyseren, niet alleen de mindere 2de helft maar ook de goede 1ste helft.”

Het belangrijkste was de overwinning om de BOT, en waarschijnlijk de 1ste plaats, veilig te stellen. Uiteindelijk hebben we “normaal” gewonnen zonder in de problemen te komen. We hebben nu een hele serie van gewonnen wedstrijden achter elkaar en dat moeten we gewoon volhouden.

“Als Aalsmeer de tegenstander wordt in de BOT en we kijken terug hoe Aalsmeer afgelopen donderdag van Volendam heeft gewonnen, dan gaat het niet alleen om het fysieke maar ook om het spelletje. Zowel technisch als tactisch. Het zal met handballen moeten gaan gebeuren. Tegen Aalsmeer mag je spannende wedstrijden verwachten”, aldus Christoph Jauernik.

Man of the Match: Luuk Hoiting en bij Volendam Marnix Roos

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: João Ramos 7x, Ivo Steins en Joris Baart 4x, Jeroen De Beule 3x, Lino Janssen, Pieter Strouven, Ids Eussen, Martijn Kleijkers 2x, Koen van Dijk, Tim Roefs en Serge Heijnen 1x.

Doelpuntenmakers Volendam: Marnix Roos 6x, Robin Nagtegaal 3x, Tom Zwarthoed, Jeroen Roefs, Jordy Baijens, Florent Bourget 2x, Stefan Schilder, Diego Jacobs, Stefan van Gils, Jordan Beukman, Jort Neuteboom en Erik Blaauw 1x.

Fotografie: PubliciteitsVisie.nl