Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS stelt finaleplaats veilig met ruime overwinning in Houten: 27-41

Zaterdag 4 mei speelde KEMBIT-LIONS de laatste uitwedstrijd in de HandbalNL League in en tegen Houten. Die wedstrijd moest gewonnen worden om een plaats in de Best of Three om het landskampioenschap veilig te stellen. En natuurlijk zou LIONS die wedstrijd ook winnen, ook al was de tegenstand van Houten in de beginfase best taai.

Fotografie: Arjan Meeuwissen

KEMBIT-LIONS klaart de klus in Houten simpel op basis van klasse en routine

De thuisploeg nam brutaalweg een voorsprong van 4-1 en het duurde tot de dertiende minuut voordat KEMBIT-LIONS via Ids Eussen voor het eerst op voorsprong kwam. Houten bleef tot vijf minuten voor de rust aan het elastiek hangen met steeds een achterstand van een of twee puntjes. Toen kwam het moment waarop de 19-jarige Vasco Vonk zijn debuut mocht maken op de linkerhoek. En wat voor een debuut! In die vijf minuten zag de jonge lichtgewicht kans om er maar liefst vijf in te knallen. De rust kwam daardoor met een voorsprong voor de Limburgse bezoekers van 15-21.

Dat verschil bleef tot tien minuten na rust op het bord (22-27). Toen Kyan van Berlo daarna een paar keer op rij wist te scoren was het hek helemaal van de dam en liepen de bezoekers in no time uit naar een voorsprong van tien doelpunten bij 23-33. Daarna werd er vooral gewerkt aan het doelsaldo. Vasco Vonk bracht met nog eens twee treffers zijn totaal op zeven, waardoor de eindstand werd bepaald op 27-41.

Een ander lichtpuntje was dat Ids Eussen nagenoeg de hele wedstrijd kon spelen en ook zeven keer kon scoren. Al met al een mooie opmaat naar de laatste wedstrijd op zaterdag 18 mei as. waarin de beslissing zal vallen wie de tweede finalist wordt. KEMBIT-LIONS is al zeker van een finaleplaats en óf Aalsmeer óf Volendam wordt de tegenstander in de Best of Three om de landstitel.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jasper Adams met 8 doelpunten. De overige treffers kwamen van Vasco Vonk en Ids Eussen (ieder 7), Rob Schmeits (5), Kyan van Berlo en Tobias Weiler (ieder 3), Jonathan Bromet, Jur Eussen en Luca van Straaten (ieder 2), Jelte Hiemstra en Jasper Ritzen (ieder 1).