KEMBIT-LIONS stoot door naar de kwartfinale van het bekertoernooi ten koste van BFC

Dinsdagavond 7 februari stond een speciale wedstrijd op het programma. Namelijk de strijd in de 8ste finale van de beker tegen buur BFC uit Beek. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden met onder andere een uitverkochte sporthal De Haamen.

Jur Eussen meest opvallende speler in beker derby

De heren van BFC zijn allemaal jonge talenten die op dit moment meestrijden om de titel in de Eredivisie. Een aantal van hen trainen zelfs met Limburg LIONS mee. Ondanks dat BFC een talentvolle ploeg heeft, werd er stilletjes vanuit gegaan dat KEMBIT-LIONS er met de winst vandoor zou gaan.

Het niveauverschil tussen de Eredivisie en de BENE-League was namelijk ook in deze wedstrijd goed terug te zien. Zo kon BFC alleen in de eerste minuten echt mee met het snellere spel van LIONS. Na een 4-5 voorsprong liepen onze mannen, mede door puik keepers werk van Jens Dijkstra en scores van Rob Schmeits en Joris Baart (beide uiteindelijk 7), uit tot 4-10. Na de 12-22 van wederom Joris Baart, deed BFC met Ryan Houben net voor de pauze nog iets terug waardoor de rust bereikt werd met een score van 14-22.

Aan het begin van de tweede helft liep KEMBIT-LIONS verder uit naar een verschil van 9 waarna de klad er een beetje inkwam. Na 14-23 werd het verschil even teruggebracht naar vijf. De dekking had af en toe moeite om Jur Eussen, die al wat speelminuten bij LIONS heeft mogen maken, af te stoppen. Met uiteindelijk negen doelpunten sloot hij de wedstrijd af als topscoorder.

Door weer wat meer gas te geven, werd het verschil door scores van Luca, Jelte en Robin snel weer negen en koos Jo Smeets (coach BFC) wederom voor een time-out. Helaas voor BFC mocht dit niet meer baten, want mede door een rode kaart bij de gastheren werd de wedstrijd rustig uitgespeeld na een 29-38 overwinning voor KEMBIT-LIONS.

Het spel was nog niet zoals we dat van onze mannen gewend zijn, maar het doel om de kwartfinale te halen was bereikt. Nu kunnen de blikken vooruit richting het treffen tegen Volendam van komende zaterdag. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst kan LIONS zich al plaatsen voor de Final4.

Doelpuntenmakers van KEMBIT-LIONS: Rob Schmeits, Joris Baart en Robin Leunissen (ieder 7), Luca van Straaten en Ivo Steins (ieder 4), Jasper Adams, Jonas Dell en Tobias Weiler (ieder 2) en Philipp Hempel, Jelte Hiemstra en Jasper Ritzen (ieder 1).

Fotografie: Rob Creemers LIONS / BFC