KEMBIT-LIONS strijdend ten onder in Zwartemeer

Een dapper strijdend KEMBIT-LIONS heeft zaterdag 17 februari het helaas net niet gered in de uitwedstrijd tegen Hurry-Up in Zwartemeer. De ploeg uit Drenthe deed zijn sportieve plicht hoewel ze al zo goed als kansloos was voor deelname aan de Final4.

Ondanks de geweldige inzet is het niet gelukt om de punten mee naar huis te nemen. Supporters bedankt voor de geweldige steun

De bezoekers uit Limburg kwamen met 0-2 voor door doelpunten van Tobias Weiler. De thuisclub liet dat niet op zich zitten en na tien minuten stond er een stand van 6-6 op het scorebord met daaronder de wat vreemd aandoende tekst “Kop d’r veur. D’ran!” Jammer genoeg hadden onze jongens toen ook al enkele keren vrij eenvoudig de bal verspeeld. Daarna was het stuivertje wisselen met Hurry-Up steeds op een kleine voorsprong.

Na twintig minuten begon die voorsprong bij 16-12 langzaamaan toch wat groter te worden. LIONS, dat vrijwel de gehele wedstrijd met de basisopstelling speelde, beet op de tanden en knokte zich terug tot 18-16 bij rust.

Na rust bleef het om en om doorgaan en na zeven minuten maakte Rob Schmeits er met weer een schitterende draaibal 21-21 van. Daarna nam Hurry-Up het initiatief weer over en liep uit naar 26-23 na driekwart wedstrijd. Rob Schmeits deed iets wat hij zelden doet: hij miste uit de hoek en Jur Eussen zag een schot op leeg doel gekeerd worden door de terug naar zijn hok stormende keeper. Desondanks bleef KEMBIT-LIONS knokken voor elke bal en kwam op vijf minuten van het einde via Kyan van Berlo terug tot op één puntje: 27-26.

De aanval die tot de gelijkmaker had kunnen leiden liep op niets uit waarna de mannen uit Zwartemeer 28-26 scoorden. Jur scoorde nog de 28-27 en Jasper Adams de 29-28, maar bij 30-28 was het pleit beslecht. In de buzzer werd het ook nog 31-28. De jongens kon niets verweten worden, ze hadden gestreden voor wat ze waard waren.

Dinsdag 20 februari komt Hurry-Up om 20.00 uur naar de Stadssporthal in Sittard voor de kwartfinale van de beker. We zullen  ze een warm welkom bereiden! Alle supporters worden hierbij dan ook opgeroepen om de jongens te komen steunen in deze moeilijke tijd. Als we dinsdag winnen is het nog maar twee wedstrijden naar de beker!

Topscorer bij KEMBIT-LIONS was maar weer eens Rob Schmeits met 8 doelpunten. De overige treffers waren van Jur Eussen (7), Luca van Straaten (4), Jasper Adams en Tobias Weiler (elk 3), Kyan van Berlo (2) en Martijn Kleijkers (1).