KEMBIT-LIONS stuurt Hurry Up voor derde keer dit seizoen met lege handen naar huis: 30-29

Zondag 14 april om 17.00 uur stond voor KEMBIT-LIONS de opening van de HandbalNL-League op het programma met een thuiswedstrijd tegen Hurry-Up.

Eerste overwinning met nieuw trainingskoppel Ivo en Lambert in de HandbalNL-League

De Drenten waren voor de BENE-League en de Nederlandse beker dit seizoen al twee keer eerder op bezoek geweest in Sittard en beide keren won de thuisclub vrij eenvoudig. Dit keer werd het anders, want KEMBIT-LIONS moest er deze keer wel voor gaan tot aan het gaatje.

Na wat aftasten (4-4) nam KEMBIT-LIONS via Rob Schmeits en Jasper Adams een voorsprong van 7-4 na tien minuten, maar de gasten konden inlopen tot 10-9. Weer drukten de Limburgers het gaspedaal wat verder in tot 16-12 onder meer door twee doelpunten van Jasper Ritzen vanaf de linkerhoek. Toch wist Hurry-Up weer te verkleinen tot 17-15 bij rust.

Dat Hurry-Up taai was, bleek al direct in de tweede helft. Het eerste doelpunt viel pas na 2,5 minuut spelen en was voor de gasten (17-16). Na tien minuten namen de noorderlingen zelfs voor het eerst een voorsprong van 20-21 door een doelpunt van keeper Boris Tot op een leeg LIONS doel.

Daarna vond KEMBIT-LIONS het wel welletjes geweest was en brak de Schmeits-Adams show aan. Met zes doelpunten van Rob Schmeits en drie ongelofelijke bommen van Jasper Adams werd Hurry-Up naar een 29-25 achterstand gespeeld op vijf minuten van het einde. Maar nóg steeds was de weerstand van de gasten niet definitief gebroken. Vlak voor het einde scoorden ze zelfs nog de aansluitingstreffer (30-29), maar de buzzer maakte een einde aan elke verdere ambitie.

Al met al een verdiende overwinning voor onze “gekke boys” en een goede start van de kampioenscompetitie. Hoewel het spel bij vlagen wat beter kon bleven de boys zoals steeds alert en knokken voor het resultaat.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Rob Schmeits met 11 doelpunten, gevolgd door Jasper Adams met 7. De overige goals kwamen van Martijn Kleijkers en Tobias Weiler (ieder 3), Jasper Ritzen (2), en Jonathan Bromet, Jur Eussen, Jelte Hiemstra, en Luca van Straaten (elk 1)