LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS stuurt ook Hurry Up het bos in

Zaterdagavond 24 april werd, nog steeds zonder publiek, terwijl dit in het betaald voetbal wel beperkt mogelijk is, de wedstrijd KEMBIT-LIONS vs. Hurry Up gespeeld. ©Fotografie: Publiciteitsvisie

Het valt niet mee om zonder supporters te spelen

In het begin hadden de schutters van Limburg LIONS het vizier nog niet op scherp staan. Er waren 6 pogingen nodig om tot het eerste doelpunt te komen. Keeper Boris Tot wist de nodige ballen te stoppen. Na de eerste treffer was het al snel gedaan met het verzet van Hurry Up. LIONS kon in een mum van tijd uitlopen naar 5-0, met een loepzuivere hattrick van Serge Heijnen die de 3de, 4de, en 5de scoorde. Het 4de doelpunt was wel een hele bijzondere en oogstte veel lof. Serge wierp de bal met de rug naar het doel staand achterwaarts in de touwen. Keeper Tot verwachtte deze worp niet en stond genageld op het parket.

Hurry Up had heel veel moeite met het afsluiten. Luuk Hoiting, die tegenwoordig in bloedvorm is, pakte de ene na de andere bal. Na 20 minuten gespeeld te hebben had hij pas twee keer de bal uit het net hoeven te halen. Hij werd ook deze keer terecht uitgeroepen tot Man of the Match.

Het duel stond onder leiding van de broers Paul en Ruud Geraets. Ze hadden de wedstrijd goed onder controle. Het was een fysieke maar sportieve wedstrijd. Voor Hurry Up stond er ook niets meer op het spel. Zij zijn uitgeschakeld voor de Best Of Three (BOT) matches. Er werden in totaal 5 tijdstraffen uitgedeeld waarvan één voor Hurry Up coach Joop Fiege.

Net als in de voorgaande wedstrijden kon Coach Christoph Jauernik lekker doorwisselen. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zoveel mogelijk spelers speelminuten te geven. De opkomende talenten konden flink aan de bak en deden het ook ontzettend goed. Ook hier wist Hurry Up niet mee om te gaan. Maar liefst 14 LIONS spelers wisten een of meerdere doelpunten te scoren.

Hurry Up was totaal niet opgewassen tegen de geoliede machine. KEMBIT-LIONS is conditioneel zoveel sterker dan hun tegenstanders dat het lijkt alsof het een trainingspartij betreft maar dat kan tevens een valkuil zijn. Elke wedstrijd is er eentje en die beginnen allemaal op 0-0.

Wedstrijd verloop: 5-0, 10-2, 12-6, rust 16-10. Tweede helft 19-11, 23-13, 30-17, 36-21 en uiteindelijk einduitslag 39 -26.

João Ramos
Na afloop spraken we met João Ramos, wiens contract met een jaar verlengd is. Volgens hem is Limburg LIONS momenteel zo sterk omdat ze vanaf januari al volop aan het trainen zijn en dat de spelers ook nog eens in die periode zelf getraind hebben. 

Het valt niet mee om zonder supporters te spelen, dat is een groot gemis omdat er zeker in de thuiswedstrijden altijd zoveel sfeer is. Maar het is niet anders, hopelijk zijn er bij de finalewedstrijden mogelijkheden om toch nog toeschouwers aanwezig te laten zijn. Maar de Nationale Gezondheid gaat natuurlijk boven alles.

Het bevalt Ramos heel goed in Limburg en in het bijzonder bij Limburg LIONS. Hij is jaren geleden begonnen bij Hurry Up waarbij 3de keeper Senn Rijsdijk, toentertijd nog een jongetje was, met hem ballen mocht gooien.

In Sittard heeft hij training gegeven aan Robin Leunissen waar hij nu mee in het eerste team speelt. Hij kan daar volop van genieten, hij vindt dit prachtig.

Verder maakt Ramos niet veel toekomstplannen, hij is een bedrijf gestart genaamd Hi Nurse dat verplegend personeel rekruteert in Portugal voor ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Momenteel heeft João een druk bestaan en vindt hij het erg vermoeiend. Trainen, werken, wedstrijden, 2x per week op Corona getest te worden. Dit geldt natuurlijk ook voor zijn medespelers die naast het handbal werken en/of studeren.

Er is een hele bijzondere fan van João Ramos, de Braziliaanse fan Olimpio Oliveira, 15 jaar oud. Hij volgt Limburg LIONS al vanaf 2014. Hij herinnert de finalewedstrijden tegen Volendam in 2017 nog erg goed, spannend tot de laatste seconde. Helaas is de afstand erg groot om een keer live bij een wedstrijd aanwezig te zijn, maar hij probeert zoveel mogelijk wedstrijden te volgen via de livestream. Het is natuurlijk fijn om te horen in deze bijzondere tijden, dat fans waar ook ter wereld in ieder geval de wedstrijden kunnen volgen via de Livestream en kunnen genieten van onze mooie handbalsport en zeker van het volwassen en snelle spel van KEMBIT-LIONS.

Man of the Match: KEMBIT-LIONS Luuk Hoiting en bij Hurry Up ook de doelman, Boris Tot.

Doelpunten KEMBIT-LIONS: Robin Leunissen en Rob Schmeits 5, Serge Heijnen en Joao Ramos 4, Tim Roefs, Ivo Steins, Pieter Strauven en Ids Eussen 3, Luca van Straaten, Martijn Kleijkers en Jeroen de Beule 2, Koen van Dijk, Lino Janssen, en Joris Baart 1x.

Voor Hurry Up Scoorden: René Jaspers 7, Ronald Suelmann en Petar Puljic 5, Bernie Vermeer 3, Ulisses Ribeiro en Dragan Vrgoc 2, Sjoerd Boonstra en Kevin Bos 1x.

 

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top