KEMBIT-LIONS thuis geen moment in gevaar tegen Herpertz/BEVO

Zaterdag 2 oktober 2021 stond de derde thuiswedstrijd in de BENE-League van het seizoen 21-22 met de topper en Limburgse Derby tegen Herperetz/BEVO op het programma. Deze wedstrijden staan garant voor aantrekkelijk, spectaculair handbal, spanning, emotie en sensatie.

Helaas geen sprake van een derby met spanning en sensatie, wel een duidelijke overwinning van KEMBIT-LIONS

Deze wedstrijden staan garant voor aantrekkelijk, spectaculair handbal, spanning, emotie en sensatie. De ploegen kennen elkaar door en door en weten waar de knelpunten zitten van de andere ploeg.
KEMBIT-LIONS is goed begonnen aan het BNL-seizoen en staat op de 2de plaats. BEVO staat helaas nog met 0 punten onderaan, wat een uitzonderlijke plaats is voor BEVO. Desalniettemin blijft de wedstrijd een derby en daar gelden andere regels.

KEBIT-LIONS begon goed aan de wedstrijd een nam al direct een voorsprong die in de gehele wedstrijd niet meer in gevaar is gekomen. Met tussenstanden van 3-0, 6-1 en 10-5 was de spanning van een derby er een beetje uit. De dekking van KEMBIT-LIONS stond als een huis en daarnaast stond Bram regelmatig in de weg en hield hij zijn doel prima schoon. Er werd hard geknokt voor elke centimeter. Het grote verschil was dat LIONS collectief stond te knokken en dat ontbrak bij BEVO. Er waren veel individuele acties aan de kant van BEVO met veel technische fouten. In de dekking waren de mannen van BEVO niet opgewassen tegen het geweld van LIONS. De keepers van BEVO kregen geen grip op de wedstrijd ondanks een paar mooie stops. Wegens wat slordigheden aan de kant van LIONS had BEVO de stand bij rust weer aardig in balans weten te zetten: 15-12.

Na rust zagen we hetzelfde beeld. LIONS bleef scoren en de dekking van BEVO had vaak het nakijken. Opvallend is dat er bij LIONS 11 verschillende personen gescoord hebben, een mooie verdeling waardoor de dekking van BEVO zich niet kon concentreren op een select groepje spelers. Jo Smeets heeft nog geprobeerd de keepers te wisselen maar dat mocht niet baten.

Bij een stand van 19-13 ging Smeets met 7 veldspelers spelen en daar had LIONS moeite mee. BEVO wist terug te komen tot 19-16. Helaas voor BEVO kon dit niet voortgezet worden omdat ze een 2 minuten straf kregen. LIONS wist daar goed van te profiteren en liep weer uit naar 22-16. Door de vele technische fouten en balverlies van BEVO wist  LIONS heel gemakkelijk te scoren, waaronder meermaals in een leeg doel. De hoofdjes bij BEVO gingen hangen en ze geloofden er niet meer in. Ook bij LIONS was de scherpte er deels af en begonnen de technische fouten toe te nemen. De wedstrijd was gespeeld.

Wat wel overeind bleef was de dekking. Die was vanaf het begin tot aan het eindsignaal het meest opvallend. Iedereen bleef knokken en samen hebben ze BEVO van scoren weten af te houden.

KEMBIT-LIONS liep uit met 10 doelpunten verschil 29-19 naar uiteindelijk een eindstand van 32-21.

In de laatste minuut kreeg LIONS nog een aantal mooie kansen maar nu stond Van Grunsven in de weg en wist hij tweemaal een open kans te parkeren.

Doelpunten KEMBIT-LIONS: Ramos 7, Ivo 3, Luca 1, Joris 3, Martijn 3, Pieter 3, Jonas 6, Robin 1, Serge 2, Ids 2, Koen 1

Man of the Match: KEMBIT LIONS Bram Kleijkers, Herpertz/BEVO Dario Polman

Fotografie: Rob Creemers LIONS - BEVO