KEMBIT-LIONS toont twee gezichten maar verliest wel in Fasano

Van alle kanten werden KEMBIT-LIONS vooraf goede kansen toegedicht om nóg een ronde verder te komen in de EHF Cup. Tegenstander was het bescheiden Junior Fasano uit de hak van Italië.

Fotografo Ufficiale Gruppo Sidea Junior Fasano
Riccardo Sports Photo Shoot

KEMBIT-LIONS handballend de betere ploeg maar moet je wel in twee wedstrijden je niveau halen

Maar het tegendeel gebeurde: Limburg LIONS werd uitgeschakeld. Het begon op vrijdagavond 9 december in de eerste van de twee wedstrijden die beide in Fasano werden afgewerkt. KEMBIT-LIONS startte dramatisch en keek na een paar minuten spelen al tegen een 5-0 achterstand. Er werd slordig gespeeld met veel afspeelfouten en balverlies en er werd veel te gehaast geschoten. En als er dan eens een bal op doel kwam stond daar een formidabele keeper in het Italiaanse doel: Alessandro Leban, een kolos van 1 meter 93 en 100 kilo.

Veelzeggend was dat LIONS via Rob Schmeits pas in de negende minuut het eerste doelpunt wist te scoren. De Italianen zaten er bovenop en speelden veel fanatieker. Via 8-4 en 14-6 liepen ze dan ook naar een ruststand van 18-10.

Na de pauze kon KEMBIT-LIONS wel wat meer gelijke tred houden maar de achterstand kon niet ingelopen worden. De beer in het Italiaanse doel stopte (40%) alles wat er te stoppen viel en Fasano kon zelfs nog wat verder uitlopen. Het eindsignaal kwam met een vooraf door helemaal niemand verwachte 35-25 nederlaag. De tweehonderd toeschouwers in de kleine hal vonden het prachtig en stonden te applaudisseren op de banken.

Op zaterdagavond begon KEMBIT-LIONS aan het tweede duel met tien doelpunten achterstand en het halletje zat weer bommetje vol. De mannen uit Sittard-Geleen begonnen het duel veel beter dan de dag ervoor en namen een voorsprong van drie doelpunten. De beer in het doel van Fasano stopte in het eerste kwartier vier schoten van Joris Baart die in de 19e minuut wél raak schoot. Daarna speelde LIONS met vier veldspelers vanwege tijdstraffen en liep Fasano in tot 15-15 in de 27e minuut. LIONS rechtte de rug en ging toch met 19-16 de rust in door een doelpunt van Luca van Straaten in de zoemer.

De opgaande lijn werd na rust doorgetrokken en binnen tien minuten in de tweede helft stond er 27-19 op het bord. Nog twee doelpunten te gaan! Bij 34-24 was de stand over twee wedstrijden gelijk en kreeg LIONS drie mogelijkheden om het definitieve gaatje te slaan. Vier mogelijkheden die jammer genoeg alle vier onbenut bleven: een loopfout van Jonas Dell die alleen op het doel afging, een onzuivere verre aangooi bij een break, een aanspeelfout en een snelle mid-uit waar een doelpunt uit voortkwam die onterecht werd teruggefloten.

Fasano scoorde daarna nog twee keer en LIONS nog een keer in de laatste minuut. De wedstrijd werd met 35-27 gewonnen; twee doelpunten te weinig. De kansen op een sensatie waren er zeker geweest en de uitschakeling was volledig te wijten aan de dramatische eerste helft op vrijdagavond. Jammer want dit Fasano vormt geen enkel probleem voor een KEMBIT-LIONS in normale doen.

Nu eventjes de wonden likken en daarna het vizier richten op de volgende wedstrijd aanstaande zaterdag in Eupen: lastig zat!

Klik op onderstaande of deze link om veel meer foto's te kunnen bekijken.