LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS totaal niet bij de les, Volendam veel gretiger.

Zaterdag 19 september. Een wedstrijd in de HandbalNL League kan tegenwoordig alle kanten op gaan want de ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd. Om van te voren een uitslag te bepalen is bijna niet mogelijk. Limburg LIONS had goede zaken kunnen doen maar dat viel even zwaar tegen.

Niet genoeg passie om de wedstrijd naar je hand te zetten.  

KEMBIT-LIONS heeft geen moment in de wedstrijd gezeten en liep constant achter de feiten aan. De opening was nog wel voor KEMBIT-LIONS maar Volendam had daar goede antwoorden op en scoorde er flink op los. Misschien te scherp of juist niet want er waren veel ballen die binnenkant paal/lat niet in het doel van Schellekens belandden maar er weer uit sprongen. Joris Baart was het meest trefzeker en wist Schellekens 9x het nakijken te geven want op de schoten van Joris had de keeper van Volendam geen kijk. Met tussenstanden van 4-4, 7-7, 9-9, 12-12 werd de ruststand bepaald op 12-16.

Na rust was er nog steeds hetzelfde beeld. Volendam liep in een mum van tijd uit naar 14-19. Volendam was niet van plan om KEMBIT-LIONS het gevoel te geven dat ze nog een kansje hebben want ze bleven goed en geconcentreerd spelen.

Opvallend was dat Jorn Smits, goed voor 5 treffers, Volendam in het zadel zette. Daarnaast waren Yordi Bayens, 7 treffers en Marnix Roos, ook goed voor 5 treffers de meest productieve spelers aan de zijde van Volendam.

Even leek het erop bij een stand van 19-22 dat LIONS zich herpakte maar al snel werd duidelijk dat dit een kleine opvlieger was. Helaas brak er een fase aan waarin LIONS een tijdje in dubbel ondertal stond waardoor Volendam gemakkelijk kon uitlopen maar ondanks dat was er deze avond voor Limburg LIONS niet veel te halen. Volendam schakelde snel en liep uit naar 19-28. Al met al heeft Volendam verdiend en met duidelijke cijfers gewonnen, eindstand 24-30.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: Joris 9, João 4, Pieter 4, Lino 2, Rob 3 en Tim 2

Top