LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS trekt positieve en collectieve lijn door

Zaterdag 18 september 2021 stond de 3e ronde in de BENE-League, tevens de 2de thuiswedstrijd op het programma. Wederom een top affiche. Ditmaal komt KRAS/Volendam op bezoek. Zoals ook in de 1ste thuiswedstrijd was er nu ook een fijne sfeer in de hal omdat er met publiek gespeeld mag worden.

Het collectief, de inzet, de vechtlust en de ambitie heeft dik gewonnen van het individu

KEMBIT-LIONS vs. Kras/Volendam staat gegarandeerd voor spektakel. Vooral nu omdat er 3 ex Limburg LIONS spelers de overstap hebben gemaakt naar Volendam zoals de broertjes Tim- Jeroen Roefs en Evert Kooijman.

Volendam heeft zich dit jaar versterkt met goede individuele spelers. Zowel uit de USA als uit Zweden is Volendam met 5 internationale spelers de kanshebber op de titel.

KEMBIT-LIONS staat nagenoeg met hetzelfde team minus de gestopte spelers Lino Jansen en Luuk Hoiting en de vertrokken Tim Roefs op het veld. De enige nieuwe speler van buitenaf dit jaar is Jonas Dell. Uiteraard is de selectie aangevuld met onze eigen talentvolle jeugdspelers.

Wederom waren onze mannen goed voorbereid en scherp onder leiding van Christoph en zijn staf. Na een goede trainingsweek ging het team vol vertrouwen deze wedstrijd tegemoet.

De beginfase was even voor Volendam maar al snel nam KEMBIT-LIONS het initiatief over en nam een voorsprong. Deze heeft LIONS nooit meer uit handen gegeven. De dekking stond als een huis waardoor Bram ook een paar leuke extra ballen wist te stoppen. Het samenspel tussen dekking en keeper is goed te noemen. KEMBIT-LIONS had in de aanval de smaak goed te pakken en scoorde er op los. Iedereen in het team maakte doelpunten waardoor het voor Volendam moeilijk was te verdedigen. Er werd gerust met 6 punten voorsprong 19-13.

De 2e helft begon LIONS niet zo sterk zodat Volendam even wat dichterbij kon komen. Echter KEMBIT-LIONS herpakte zich en wist de lijn van de eerste helft voort te zetten en Volendam op een veilige achterstand te houden. In deze fase heeft onze talentvolle Robin Leunissen van zich laten horen. Hij nam de leiding en scoorde aan de lopende band. Door het collectief sterk optreden kwamen de mannen in een flow. Volendam had duidelijk het nakijken. Het tempo ging nog eens een tandje omhoog waardoor de ene aanval nog mooier was dan de andere. Door het snelle en voortvarend spel werden we wat slordiger in de verdediging waardoor enkele zaken minder goed met elkaar werden afgestemd. We kregen te gemakkelijk doelpunten tegen. Gelukkig bleef KEMBIT-LIONS scoren en wist daardoor de voorsprong zelfs groter te maken.

Het seizoen duurt nog lang en je hebt iedereen hard nodig. Christoph wisselde daarom ook goed door en iedereen kreeg speelminuten. Deze frisse spelers pakte de draad vlekkeloos op en gingen lekker door. Ook de keepers hebben ruim hun minuten verdienstelijk gemaakt. Onze nieuwe aanwinst Jens Dijkstra pakte zijn kans en wist direct enkele ballen mooi te stoppen.

Mooi om te zien is dat onze supporters de jonge talenten steunden met veel kabaal.

Tot het eind van de wedstrijd is KEMBIT-LIONS blijven vechten ondanks de voorsprong en dat siert het team. Volendam dat heel veel goede spelers heeft, heeft niet kunnen opponeren. Het collectief, de inzet, de vechtlust en de ambitie heeft dik gewonnen van het individu. Eindstand 39-28.

Man of the Match KEMBIT-LIONS: Robin Leunissen
Man of the Match KRAS/Volendam: Evert Kooijman

Goals: Joris 3, Pieter 4, Ivo 7, Robin 8, Rob 2,  Luca 4, Jasper 2, Jonas 3, Martijn 1, Koen 2, João 3

Super mooi om te zien hoe de jeugd van HV Sittardia in hun nieuwe prachtige kleding kon mee oplopen. Ze hebben ook genoten van een heerlijk avondje attractief handbal.

Volgend weekend zaterdag 25 september wordt er in en tegen Visé gespeeld. De wedstrijd start om 20.15 uur.

 

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top