Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS vergooid bijna riante voorsprong op nummer 2 Aalsmeer

Dinsdag 2 mei 2023. KEMBIT-LIONS moest nog 2 puntjes verzamelen en dan staat de ploeg van Christoph en Lambert definitief in de BOT om te spelen om het Nederlands Kampioenschap.

Fotografie: Rob Creemers

Op papier dè Limburgse Handbal Derby. KEMBIT-LIONS en Herpertz/BEVO kennen elkaar door en door waardoor er op tactisch niveau geschakeld moet worden. Naast het blessureleed bij KEMBIT-LIONS heeft BEVO dit seizoen ook veel last van geblesseerde spelers, dus beide teams kunnen niet compleet aantreden.

KEMBIT-LIONS kruipt door het oog van de naald en zal uit een ander vaatje moeten tappen om de eerste plaats 100% veilig te stellen

KEMBIT-LIONS komt goed uit de startblokken en weet BEVO geen kans te geven om te scoren. Na 3,5 minuten staat er een 4-0 op het scorebord. Jens Dijkstra stond op dat moment goed te keepen en hield met mooie reddingen zijn doel schoon.

BEVO wist wel wat terug te doen: 4-2. LIONS zinde dat niet en herpakte zich 7-2. Het ging te gemakkelijk in deze fase aan LIONS zijde. LIONS werd nonchalant, maakte veel technische fouten en veel kansen werden gemist waardoor BEVO weer terug kon komen op 7-5. Met tussenstanden van 8-6, 9-8 10-9 kwam BEVO zelfs voor de eerste keer op voorsprong 11-12. Het was geen hoogstaand en aantrekkelijk handbal. Over en weer werden er veel fouten gemaakt, kansen werden gemist en er was geen sprake van een echte derby-beleving. De ruststand werd bepaald op 18-15.

Na rust ging het bij BEVO iets beter lopen. KEMBIT-LIONS opende wel de score 20-16, maar daarna was het aan BEVO zijde elke aanval raak. BEVO kwam terug en ging brutaal voor de tweede keer over LIONS heen 20-21. In de minuten erop was het spel van LIONS niet om aan te zien en werd er op individueel niveau beslissingen genomen die het resultaat niet ten goede kwamen. LIONS liep achter de feiten aan en gaf BEVO het vertrouwen om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Tussenstanden waren 20-20, 21-23 en 22-24.

Bij de stand 24-24 was het weer LIONS die beter het net wist te vinden waardoor LIONS een voorsprong kon nemen van 2 punten 26-24. Scott de Hoogh was ondertussen in het doel gekomen en hield er een paar mooie ballen uit waardoor BEVO niet voor de derde keer op voorsprong kon komen.

De laatste 7,5 minuten waren nog onnodig spannend, want er werd om en om gescoord 27-25, 28-26 en 28-27. Uiteindelijk werd de eindstand beslist door Joris Baart op 29-27.

BEVO had er meer uit kunnen halen, omdat ze LIONS in de tweede helft redelijk uit hun ritme hadden gehaald. LIONS speelde te individueel waardoor er veel fouten gemaakt werden.

Man of the Match: KEMBIT-LIONS Jasper Adams. Bij BEVO Arjan Versteijnen

Fotografie: Rob Creemers LIONS - BEVO