KEMBIT-LIONS verliest eerste finale-duel in Aalsmeer: 37-25

Zaterdagavond 25 mei stond in de Bloemhof in Aalsmeer het eerste duel in de Best of Three om het landskampioenschap 2023-2024 op het programma: KEMBIT-LIONS tegen Aalsmeer.

Fotografier: Arjan Meeuwissen

KEMBIT-LIONS kwam veel te kort om het Aalsmeer enigszins lastig te maken

We hoeven er geen doekjes om te winden en kunnen er kort over zijn: de wedstrijd ging voor onze jongens kansloos verloren. Tot 4-4 na zeven minuten ging het nog gelijk op, daarna liep Aalsmeer weg en werd nooit meer teruggezien.

Thuisploeg Aalsmeer speelde in de dekking gewoontegetrouw fors en soms hard, vooral Pepijn Michielsen kleunde er een aantal keren fors in. Hij moest dat al vroeg in de wedstrijd bekopen met zijn tweede tijdstraf waardoor hij zich verder redelijk gedeisd hield. In de aanval speelde de thuisploeg aan de hand van de oude vos Trainavicius zeer snel en gevarieerd. Na twintig minuten stond het al 14-8 en had Donny Vink er – vooral via snelle breaks – al 8 in liggen.

De dekking van LIONS, waarin Luca van Straaten node werd gemist oogde machteloos en werd meerdere keren aan flarden gespeeld. In dergelijke gevallen kan een keeper meestal ook weinig betekenen. De rust brak aan met een stand van 20-13.

Na de pauze veranderde er niet veel, behalve dat Aalsmeer de voorsprong nog wat verder uitbouwde waardoor het uiteindelijk eindigde op 37-25. De jongens verlieten het veld in het besef dat het volgende week zondag in Sittard (2 juni om 13.30 uur in de Stadssporthal) heel anders moet gaan om nog een kansje te houden op prolongatie van de landstitel.

Topscorer van de wedstrijd: Donny Vink van Aalsmeer (12 keer). Bij KEMBIT-LIONS was Jur Eussen de topscorer met 8 doelpunten. Hij was de enige die enigszins gelijke tred met Aalsmeer kon houden. De overige doelpunten kwamen van Tobias Weiler (4), Jasper Adams, Jasper Ritzen en Rob Schmeits (ieder 3), Jonathan Bromet (2), Jelte Hiemstra en Lou Peters (ieder 1).