KEMBIT-LIONS verliest topduel in Bocholt

In Bocholt stond zaterdagavond 12 november 2022 de clash tussen de nummers 1 en 2 van de BENE-League op het menu, een wedstrijd die altijd garant staat voor sfeer en spanning.

Fotografie: Reza

KEMBIT-LIONS niet bij de les uit tegen Bocholt

Het was jammer dat LIONS niet compleet kon aantreden want Luca van Straaten  was er niet bij vanwege een blessure, Scott De Hoogh  kon niet spelen omdat hij de hele week ziek was geweest en Joao Ramos speelde wel ondanks een lichte blessure.

Sporthal de Damburg was goed gevuld met fanatieke Belgen en ook een flinke supportersgroep uit Sittard-Geleen. Voor zover dat nodig was hield een animatieteam de sfeer er tijdens de time-outs prachtig in. Via een doelpunt van Ivo Steins kwam LIONS aan de leiding maar dat was dan ook meteen de laatste keer dat dat gebeurde deze avond. Bocholt ging als een raket van start en nam een 5-1 voorsprong.

KEMBIT-LIONS had toen al twee strafworpen gemist en werd zowel in de dekking als de aanval compleet afgetroefd. De Belgen werden daarbij ook nog eens enorm geholpen door hun keeper die in de eerste helft bijna niet te passeren was. Daarbij blijft natuurlijk altijd de vraag van de kip en het ei van kracht: was de keeper nou zo goed of waren de schoten zo slecht? Hoe het ook was, LIONS klampte aan en de achterstand van vier doelpunten bleef tot vlak voor rust gehandhaafd. Jammer genoeg kon  Bocholt in de laatste minuut nog weglopen naar 16-10.

Een kwartiertje na de pauze was de achterstand zelfs opgelopen naar acht doelpunten. Rob Schmeits wist in die fase vier keer te scoren maar bij 26-18 leek Bocholt de wedstrijd echt helemaal in de zak te hebben. Toch waren onze jongens in staat om de rug nog een keer te rechten en kwamen onder meer door vier doelpunten van Joao Ramos terug tot op twee punten: 31-29.

Er was toen nog maar een paar minuten te spelen en alles leek nog mogelijk te zijn. KEMBIT-LIONS knokte voor elke bal en elke millimeter. Toen Bocholt bij een ondertalsituatie de keeper van het veld haalde wist Jasper Adams een aanval te onderscheppen en gooide van grote afstand op leeg doel. Helaas ging de bal een paar centimeter naast en raakte Joris Baart ook nog  de lat. Ook vielen de arbitrale beslissingen soms onbegrijpelijk de verkeerde kant op. Bocholt maakte de kansen in die slotfase wél af en zo eindigde de wedstrijd in 34-30 voor de Belgen.

Ze hadden de overwinning volledig verdiend en aan het rondedansje te zien waren ze er ook erg blij mee. Achteraf kun je zeggen dat het buitengewoon zwakke eerste kwartier ons de das heeft om gedaan. Als je van Bocholt wil winnen zal er echt uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Fotografie: FotoReza LIONS - Bocholt