KEMBIT-LIONS verliest van Visé na een voorsprong van acht doelpunten: 22-24

Zaterdag 23 december stond met Visé de koploper van de BENE-League op de stoep bij KEMBIT-LIONS, een topper waar weer veel liefhebbers op af waren gekomen. Net als het geval was met Bocholt had KEMBIT-LIONS de eerste wedstrijd gewonnen. Dus maar eens kijken hoe het vanavond ging. Helaas kon Ids Eussen er niet bij zijn maar daarentegen kon Luca van Straaten gelukkig weer wat ruimer worden ingezet.

Fotografie: Arjan Meeuwissen

Een krankzinnige wedstrijd met twee volkomen verschillende gezichten

De start van LIONS was goed want de ploeg pakte door Philip Hempel en Jasper Adams een 2-0 voorsprong. Daarna nam Visé met een run van zes doelpunten het initiatief over en dat leidde tot een 3-6 voorsprong na een kwartier spelen. De Belgische doelman Nicholas Plessers onderscheidde zich daarbij met een paar knappe reddingen.

KEMBIT-LIONS liet daarna met fantastisch handbal zien dat het nog veel gekker kon. De jongens maakten voor rust tien (!) doelpunten op rij waar Visé er slechts één tegenover kon stellen. De rust kwam met een dik verdiende 12-8 voorsprong voor de thuisclub. Het tiende doelpunt van LIONS was van grote schoonheid: een draaibal van Rob Schmeits uit een zeer moeilijke positie.

Wie gedacht had dat Visé na rust wel even zou terugkomen had het mis want de eerste vier doelpunten waren allemaal voor LIONS, hetgeen resulteerde in een op het oog geruststellende stand van 16-8 na vijf minuten in de tweede helft. Doelman Bram Kleijkers vervulde niets minder dan een heldenrol en stopte in die fase alles wat er op hem afkwam. Coach Thomas Cauwenberghs van Visé was woedend en nam een time-out in een uiterste poging om de meubelen te redden. Wat hij daarin gezegd heeft zal wel altijd top secret blijven maar het moeten welhaast wonderspreuken geweest zijn. Het was nu Visé dat acht doelpunten op rij maakte waar KEMBIT-LIONS er maar één tegenover kon stellen.

Nu was het weer Plessers in het doel van Visé die vrijwel niet te passeren was. De scheidsrechter Klompe en Stobbers vestigden de aandacht op zich door Visé twee door LIONS hevig aangevochten strafworpen toe te kennen. Halverwege de tweede helft was de voorsprong van de thuisclub als sneeuw voor de zon geslonken tot een enkel doelpunt: 17-16.

KEMBIT-LIONS kon nog drie keer uitlopen tot twee doelpunten (18-16, 19-17 en 20-18) maar aan alles kon je voelen dat het niet te houden was. Het hing in de lucht en op zeven minuten van het einde was het zover dat Visé op een 20-21 voorsprong kwam. De jongens hadden alles gegeven, de krachten vloeiden weg en het eindsignaal kwam bij 22-24. Een dapper LIONS had zijn tweede thuisnederlaag op rij te pakken. De spelers van Visé maakten een zeer rumoerige vreugdedans want waarschijnlijk hadden ook zij deze wonderbaarlijke ontsnapping niet meer verwacht. LIONS heeft nu een aantal weken welverdiende rust om de accu weer op te laden. Na de break wachten er nog zes wedstrijden voordat de deelnemers aan de Final 4 bekend zijn. Op 3 februari gaan we verder met de uitwedstrijd tegen Houten.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Rob Schmeits met 10 doelpunten. De andere treffers kwamen van Jasper Adams en Jasper Ritzen (ieder 3), Jur Eussen (2), Kyan van Berlo, Philip Hempel, Martijn Kleijkers en Luca van Straaten (ieder 1).

“Jammer, maar er is nog geen man over boord” zei assistent-trainer Björn Marquardt van KEMBIT-LIONS direct na de wedstrijd, “de Belgische keeper heeft uiteindelijk een beslissende rol gespeeld. Onze concurrenten zullen ook nog punten gaan verliezen en ik heb er dan ook nog alle vertrouwen in dat we de Final4 wel halen.”