KEMBIT-LIONS verspeelt tegen Aalsmeer voorsprong van zes doelpunten in laatste vijf minuten: 36-36

Alles wat KEMBIT-LIONS op de zondagmiddag 25 feberuari was keek elkaar verbaasd aan nadat het slotsignaal had geklonken: hoe had dit kunnen gebeuren? Vijf minuten eerder stond er nog een veilige 36-30 voorsprong op het bord. Door missers en slordigheden werd Aalsmeer in het zadel geholpen en elke tegenstoot was raak. In de laatste seconden was het aan een wereldredding van Bram Kleijkers te danken dat de wedstrijd niet ook nog verloren ging.

Fotografie: Foto-Reza

KEMBIT-LIONS legt een solide pot op de vloer maar geeft in de slotfase een zekere overwinning uit handen

En dat terwijl Aalsmeer de gehele wedstrijd achter de feiten aan had gelopen en voortdurend op een flinke achterstand stond. Tot 6-6 ging het gelijk op met zeer snel spel van beide kanten maar daarna liep KEMBIT-LIONS weg naar 9-6 na tien minuten. De dekking was zeer agressief waardoor de thuisclub zelfs een 14-8 voorsprong kon nemen. Na drie enorme knallen achter elkaar van spelmaker en uitblinker Jasper Adams leek Aalsmeer rijp voor de slacht maar twee minuten voor rust waren ze toch weer genaderd tot 17-16. Door Luca van Straaten en Tobias Weiler ging KEMBIT-LIONS toch met een voorsprong van drie doelpunten de rust in: 19-16.

De tweede helft ging het aanvankelijk op dezelfde voet voort en bleef de thuisclub steeds op een veile voorsprong van vier á vijf doelpunten; 24-20, 26-22 en 32-27 op tien minuten van het einde. De fantastisch spelende Jasper Adams bleef de gehele wedstrijd op de vloer en scoorde aan de lopende band. Aan de zijde van Aalsmeer was het de Let Vainas Trainavicius die het net geregeld wist te vinden.

Terwijl iedereen zich al opmaakte om de overwinning te vieren gebeurde er iets wat je in handbal zelden ziet: de voorsprong van 36-30 smolt in vijf minuten weg als sneeuw voor de zon. De laatste stop van Bram Kleijkers was van cruciaal belang want hierdoor houdt KEMBIT-LIONS de plaatsing voor de Final4 geheel in eigen hand. Twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden volstaan. De wedstrijd van vandaag biedt voldoende hoop voor de toekomst want LIONS had (op de laatste minuten na) een prima pot gespeeld.

Er was maar één speler die kon worden uitgeroepen tot man of the match, en dat gebeurde dan ook: Jasper Adams. Wát een wedstrijd had hij gespeeld!

Jasper Adams werd ook topscorer bij KEMBIT-LIONS met 15 doelpunten. De overige doelpunten waren van Tobias Weiler (7), Luca van Straaten (6), Rob Schmeits (4), Jur Eussen (3) en Jonathan Bromet (1)