KEMBIT-LIONS wint achtste wedstrijd op rij en klopt Hurry Up in eigen huis

Zaterdag 6 Mei, matchday in Zwartemeer waar Hurry-Up en KEMBIT-LIONS tegenover elkaar stonden. Terwijl LIONS al zeker was van deelname aan de finale om het landskampioenschap streed de ploeg uit Drenthe samen met Aalsmeer en Volendam nog voor zijn kans op die andere finaleplaats.

KEMBIT-LIONS doet wat het moet doen en blijft in de winning mood

Ook voor KEMBIT-LIONS stond er nog wat op het spel, namelijk eventueel het recht op twee thuiswedstrijden in de Best Of Three om het kampioenschap. Genoeg redenen dus om een spannende wedstrijd te verwachten, en dat werd het ook.

KEMBIT-LIONS was afgelopen dinsdag ternauwernood aan puntverlies ontsnapt tegen BEVO terwijl Hurry-Up zijn laatste wedstrijd in Waalwijk met groot machtsvertoon had gewonnen van Tachos. Het publiek in de knusse sporthal ‘De Eendracht’ ging er dan ook eens goed voor zitten.

LIONS ging voortdurend aan de leiding ondanks dat het nog steeds zonder Robin Leunissen moest spelen. Ook Luca van Straaten was niet van de partij. De laatste werd overigens uitstekend vervangen door Jasper Ritzen.

Tot 6-6 in de tiende minuut ging het gelijk op. Daarna nam LIONS een voorsprong van 6-10 via een strafworp van Tobias Weiler, een prachtige aanval die door Jasper Ritzen bekwaam werd afgerond en twee razende breaks van Rob Schmeits en weer Jasper Ritzen.

Hurry-Up coach Joop Fiege greep meteen naar zijn eerste time-out en wist het tij te keren want na twintig minuten had de ploeg uit Drenthe de achterstand terug gebracht tot één punt: 12-13. Rob Schmeits, Jasper Adams en Joris Baart hielden KEMBIT-LIONS daarna steeds op een voorsprong van twee doelpunten, maar in de laatste vijf minuten van de eerste helft ging het mis. Hurry-Up scoorde drie keer op rij en kwam zelfs voor de eerste en enige keer op voorsprong: 18-17. Jasper Adams zorgde er in de buzzer voor dat we met een gelijke stand van 18-18 gingen rusten.

Hurry-Up begon na de hervatting dramatisch en verprutste vijf (!) aanvallen op rij, waardoor KEMBIT-LIONS kon uitlopen tot 24-29 na driekwart wedstrijd en de buit binnen leek. Toch wisten de gastheren nog een keer de rug te rechten terwijl er bij LIONS om onbegrijpelijke redenen zand in de machine kwam. Vijf minuten voor het einde was de voorsprong geslonken tot één puntje waarna het Jonas Dell en Ids Eussen waren die de marge weer op drie brachten. Nóg was de thuisploeg niet verslagen want met nog dertig seconden op de klok was het weer 32-33.

Hurry-Up ging in die laatste halve minuut over op een zeer agressieve man-to-man dekking. Christoph Jauernik nam een time-out en LIONS wist met de nodige lijf-aan-lijf gevechten de voorsprong over de tijd te brengen.

Een zwaarbevochten maar zeer verdiende overwinning voor onze jongens, die – en laten we dat vooral niet vergeten! – al weken met een gehavend team spelen.

Een echte topscorer was er niet bij KEMBIT-LIONS want iedereen kan een doelpunt scoren. Dit keer waren dat Jonas Dell, Jasper Ritzen, Rob Schmeits en Tobias Weiler (ieder 5), Jasper Adams en Ids Eussen (ieder 4), Joris Baart en Invo Steins (ieder 2) en Philip Hempel (1)