KEMBIT-LIONS wint gemakkelijk van KTSV Eupen

Zaterdag 1 oktober 2022. De Belgische nieuwkomer KTSV Eupen die de BENE-League competitie redelijk goed zijn begonnen kwamen naar Sittard.
Fotografie: Jos Joosten

Ondanks de vele technische fouten en missers, wint KEMBIT-LIONS met overtuigende cijfers van KTSV Eupen

De wedstrijd begon heel slordig met veel kansen missen en technische fouten aan KEMBIT-LIONS zijde waardoor Eupen kon bijblijven. De keeper van Eupen Brian Dormann stopte mooie ballen waardoor KEMBIT-LIONS niet kon uitlopen. Het was het allemaal net niet.

Na 10 minuten gaf KEMBIT-LIONS wat gas en profiteerden zij van het slordige spel van Eupen waardoor LIONS gemakkelijk de snelle tegenaanval kon spelen en 3 punten verschil kon aantekenen.
Ondanks de voorsprong was het spel nog niet wat we graag willen zien en bleef LIONS technische fouten maken en ballen missen. De marge bleef schommelen tussen de 2-3 verschil.

Eupen wist terug te komen en verkleinde de marge naar 1 punt en zelfs vlak voor rust maakten ze gelijk 18-18. Christoph pakte in de laatste 1,5 minuut van de eerste helft een time out die gelijk goed uitpakte want LIONS wist nog in 1 minuut 2 maal te scoren en er werd gerust met een 20-18 stand.

Ramos is goed uit de kleedkamer gekomen en scoort direct twee maal achter elkaar. LIONS blijft knoeien en kansen missen maar weten wel afstand te nemen 25-20.

Het regent 2 minuten aan de zijde van LIONS en moeten met 4 man op het veld verder. Scott weet zijn doel schoon te houden en LIONS weet te scoren in dubbel ondertal en uit te lopen naar 27-20. LIONS kwam beter in het spel en trok het initiatief naar zich toe en besliste de wedstrijd na 10 minuten in de tweede helft 30-22. Scott staat zijn mannetje en stopt een hele mooie break en een bal uit de hoek van Eupen waardoor het verschil op 9 punten blijft.

Eupen werd moe en kon het tempo van KEMBIT-LIONS niet bijbenen. KEMBIT-LIONS speelde de wedstrijd netjes op snelheid uit en liet Eupen het nakijken. Toch kreeg Eupen een opleving en wisten de mannen van Jean-Luc Grandjean wat terug te doen (37-26, 37-28, 39-29, 39-31) omdat LIONS erg veel fouten ging maken. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist met een 40-32 eindstand.

Week van de scheidsrechters
In het kader van ‘De week van de scheidsrechters’ werden de heren Steenwinckels en onze delegatie Mariëlle en Emma Urlings in het zonnetje gezet en ontvingen een mooie choco telegram van Tasy Present. Met veel plezier en passie zijn zij iedere week weer aanwezig om de handbalsport mogelijk te maken. Speciaal daarvoor wilden we ze bedanken namens de gehele Limburg LIONS familie.

Doelpunten makers: Jasper Ritzen, Tobias Weiler, Morris Kippers, Joris Baart en Luca van Straaten elk 1, Philipp Hempel en Jonas Dell elk 2,  Ids Eussen en Martijn Kleijkers elk 3, Rob Schmeits en Robin Leunissen elk 4, Ivo Steins en Jasper Adams elk 5, Joao Ramos 7.

Man of the Match KEMBIT-LIONS: Scott de Hoogh en  bij KTSV Eupen: Bartosz Kedziora

Fotografie: Jos Joosten LIONS - EUPEN