KEMBIT-LIONS wint makkelijk in en tegen Hasselt

Zaterdag 20 november 2021 een Limburgs internationale derby. In de afgelopen jaren was Hubo Initia Hasselt altijd een lastige tegenstander voor KEMBIT-LIONS.

Ook minder goede wedstrijden moet je winnen om de Final4 te halen

Hasselt heeft veel ervaren spelers moeten laten gaan en zijn aan het bouwen om weer op het ‘oude’ niveau terug te komen. LIONS kon makkelijk scoren en al snel werd duidelijk dat Hasselt dit keer een maatje te klein was. De wedstrijd was geen spectaculaire wedstrijd. Met tussen standen van 2-4, 3-8, 5-10, 8-12 werd een ruststand bereikt van 11-15.

Christoph heeft ervaren spelers wat rust gegeven zodat de overige spelers veel speelminuten kregen. Pieter is nog steeds geblesseerd en Joris was ziek.

Het was een rommelige en onrustige wedstrijd aan meerdere zijden. Ook de wedstrijdtafel deed een duit in het zakje en was af en toe de weg kwijt. Het publiek had wel degelijk een punt om zich ongerust te maken want er werden nogal wat spelregel-technische fouten gemaakt. KEMBIT-LIONS heeft zelfs met 3 man in het veld gestaan door wisselfouten. Terecht dat het publiek er niet mee eens was maar de gemaakte fouten waren inherent aan deze wedstrijd.

In de tweede helft hetzelfde beeld. KEMBIT-LIONS bleef makkelijk scoren en kon zich daardoor wat foutjes permitteren. Er is geen moment geweest dat LIONS in gevaar kwam. Helaas moest een speler van Hasselt geblesseerd het veld verlaten. Gelukkig heeft Hasselt een specialist in zijn gelederen die direct te hulp kwam en de speler heeft geholpen.

Met tussenstanden van 12-17, 17-22, 19-26, 22-29 werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 24-31.

Er is nog wat werk aan de winkel maar als je de Final4 wilt bereiken dan zul je ook minder geoliede wedstrijden moeten winnen en daar veel lering uit halen.

Fotografie: PubliciteitVisie.nl LIONS - INITIA HASSELT