Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS wint moeizaam van AtomiX

Zaterdag 30 oktober 2021 een uitwedstrijd op het programma naar Haacht, AtomiX. Na 9 rondes staat LIONS met 17 punten op de eerste plaatst, AtomiX daarentegen heeft er 3. Ondanks het verschil in punten moet je AtomiX niet onderschatten om geen punten te laten liggen.

KEMBIT-LIONS stelt pas orde op zaken in de laatste 5 minuten tegen AtomiX

AtomiX boekt de laatste tijd prima resultaten. Ze hebben zich weten te versterken en het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. LIONS heeft de afgelopen week hard getraind om juist op hun hoede te zijn en niet de klassieke fout te maken om deze wedstrijd te onderschatten.

AtomiX hebben thuis net verloren van Pelt 30-34 en gewonnen bij Volendam 32-33. Uiteraard zal AtomiX erop gebrand zijn om thuis van de koploper te winnen.

KEMBIT-LIONS kan nog niet geheel compleet aantreden. Rob kon deze wedstrijd nog niet in actie komen i.v.m. een knie blessure maar ondanks kleine pijntjes is verder iedereen inzetbaar.

Vanaf de start zag je een getergde tegenstander die het LIONS moeilijk wilt maken. Er werd aan twee zijden in een super hoog tempo gespeeld. Aanvallend was AtomiX ontzettend bewegelijk en doeltreffend waar onze dekking moeite mee had.  In het 1e kwartier stond LIONS steeds met 3 goals achter. Helaas kwam de voorspelling van Christoph uit. Omdat we in de dekking niet goed stonden was het ook heel moeilijk voor Bram om zijn bijdrage te leveren. Na 10 minuten werd Bram vervangen door Jens. Ook Jens kreeg geen grip op de wedstrijd. LIONS kwam daardoor niet echt goed in hun eigen spel. Tot overmaat van ramp moest Martijn ook nog naar de kant met een enkelblessure. Na 20 minuten gespeeld te hebben was het AtomiX die de lijnen uitzette en brutaal met 12-9 op voorsprong stond.

Ondanks de achterstand waren er ook positieve punten te benoemen. Er werd collectief geknokt voor iedere bal. Gelukkig wist LIONS de achterstand gelijk te trekken en kon er met 18-18 stand de kleedkamer opgezocht worden.

In de rust werd de balans opgemaakt. Iedereen werd opnieuw bij de les gehaald. Vanwege het hoge tempo, was de vraag of AtomiX dit vol ging houden.

In de tweede helft ging het gelijk op. Er werd om en om gescoord. Helaas viel ook nog eens Pieter geblesseerd uit met een serieuze blessure aan zijn arm. Later bleek, na foto’s in het ziekenhuis gemaakt te hebben, dat deze niet gebroken is.

Helaas kregen onze keepers ook in de tweede helft niet de kans om in de wedstrijd te groeien. Om het dan compleet te maken kreeg Robin ook nog eens een rode kaart en mocht de tribune opzoeken.

KEMBIT-LIONS zal LIONS niet zijn om tijdig op te staan. LIONS beschikt over en dosis ervaring wat dan doorslaggevend moet zijn. Met nog 10 minuten te spelen werden de rollen omgedraaid en nam LIONS voor de eerste keer de leiding 32-33. De derde keeperswissel was een goede set want Jens had op dat moment een aantal mooie reddingen waardoor LIONS beetje bij beetje kon uitlopen.

Ook zeer doeltreffend waren de penalty’s van Thomas waardoor de voorsprong uitgebouwd kon worden naar 3 punten.

Het was nu zaak om de laatste minuten professioneel uit te spelen. Jammer dat er nog een tegenvaller bij kwam want er kwam nog een zware overtreding bij op João die geblesseerd uitviel.

Gelukkig had AtomiX geen kracht meer om de laatste minuten van de wedstrijd opnieuw leven in te blazen waardoor LIONS zakelijk de wedstrijd prima kon uitspelen. Eindstand werd bepaald op 36-39.

Goals: Ramos 5, Joris 3, Ivo 4, Serge 4, Robin 3, Koen 2, Jasper 3, Pieter 4, Martijn 1, Luca 2, Jonas 3 en Thomas 5

Volgend weekend zijn er geen wedstrijden i.v.m. interlands. Zaterdag 13 november staat de thuiswedstrijd om 19.00 uur tegen Quintus op het programma.