KEMBIT-LIONS WINT NA EEN HETE AVOND IN PELT: 33-35

Het was een tamelijk verhit zaterdagavondje op 19 november 2022 in de Dommelhof in Neerpelt. Alles wat Pelt heette leek wel een beetje aangebrand, om niet te zeggen opgefokt.

KEMBIT-LIONS liet zich niet van de wijs brengen en bleef professioneel spelen. Knappe overwinning.

De coach liep vanaf het eerste fluitsignaal druk gebarend en schreeuwend langs de lijn, de bank vloog overeind bij iedere scheet en het publiek begeleidde elke actie van KEMBIT-LIONS met massaal boe-geroep en gefluit.

Op vloer liet Pelt zich ook niet onbetuigd en binnen dertig seconden hadden ze al hun eerste twee minuten straf te pakken. Op een gegeven moment lagen er zelfs drie spelers van KEMBIT-LIONS tegelijk op de grond. LIONS liet zich in dit sfeertje toch niet van de wijs brengen en nam binnen enkele minuten een 1-4 voorsprong door drie doelpunten van Joao Ramos en een van Martijn Kleikers.

Pelt wist aan te haken tot 3-5 en lange tijd bleef het verschil twee doelpunten. Bij Pelt was Bartek Konitz de man waar alles om draaide. Met zijn 37 jaar en grijzende haardos is hij nog steeds een sluwe en uitgekookte handballer. Keer op keer bracht hij medespelers in stelling en zelf bleek hij ook nog een enorme knal in de armen te hebben. Bij 9-11 wist Pelt drie keer op rij te scoren en voor de eerste en enige keer een voorsprong te nemen: 12-11. Daarna ging het om en om en de rust kwam met één doelpunt voorsprong voor KEMBIT-LIONS: 18-19.

Ivo Steins bofte nog dat hij mocht blijven staan na een wat ongelukkige verdedigende actie tegen de hals van de tegenstander. De scheidsrechters hadden er een paar minuten voor nodig maar lieten het uiteindelijk bij twee minuten. KEMBIT-LIONS begon de tweede helft weer prima en nam een 19-23 voorsprong. Daarna had Thijs van Leeuwen in het doel van Pelt een paar prachtige acties. Tot twee keer toe stopte hij schoten van LIONS en ook de rebounds die daarop volgden. De hal werd gek en Pelt kwam terug tot op één doelpunt: 30-31. Joao Ramos brak daarna puur op fysieke kracht door de Belgische dekking en scoorde 30-32. Toen Ivo Steins vlak daarna 30-33 maakt was het verzet van Pelt gebroken. De spelers van LIONS konden de laatste minuut dan ook ontspannen uitspelen en alvast een voorschotje nemen op de dik verdiende 33-35 overwinning die gevierd werd met de tientallen meegereisde supporters.

De doelpuntenmakers: Joao Ramos 7, Rob Schmeits 6, Robin Leunissen 4, Tobias Weiler 5 (vier 7 meters), Ivo Steins (3), Jonas Dell, Martijn Kleikers, Joris Baart, Jelte Hiemstra (ieder 2), Ids Eussen en Jasper Adams (allebei 1)