KEMBIT-LIONS wint ondanks vele niet fitte en geblesseerde spelers bij Hubo Handbal 22-29

KEMBIT-LIONS heeft na drie gelijke spelen weer eens gewonnen. De Eburons Dome in Tongeren was zeer matig bezet; als er 150 man in de hal zaten was het op.

Fotografie: Publiciteitsvisie, Frank Kerbusch

Als je mee wilt blijven spelen om de titel is het belangrijk dat je slechte wedstrijden ook weet te winnen

Het leek wel of de thuisblijvers geen goed voorgevoel hadden bij deze wedstrijd want het werd een niet al te beste partij handbal, vooral in de eerste helft. Bij KEMBIT-LIONS mocht Scott De Hoogh weer het doel verdedigen. Het was Jonathan Bromet die uit de eerste aanval de score opende. Na een kwartier spelen stond het 4-7. Door het missen van een ware karrevracht aan mogelijkheden door KEMBIT-LIONS kon de thuisploeg vijf minuten voor de pauze terugkomen en zelfs een 9-8 voorsprong nemen.

Dat was voor LIONS toch net iets te gortig en in de allerlaatste seconde van de eerste helft zorgde Rob Schmeits voor de 11-12 voorsprong bij rust. Het was onthutsend dat de dramatisch zwak spelende Belgen op dat moment nog in de wedstrijd zaten. Tegen een LIONS in normale doen zou deze tegenstander op dat moment al lang gestrekt op de rug hebben gelegen.

KEMBIT-LIONS was verre van compleet. Veel niet fitte en geblesseerde spelers. Ondanks dat wist LIONS toch het hoofd koel te houden en met ongeveer 7 spelers te blijven knokken en de stand aan de positieve kant te houden.

Na rust was het vooral de thuisploeg die doorging met het lijden van balverlies en het om zeep helpen van kansen. Ook KEMBIT-LIONS bleef kansen missen maar toch konden de Nederlanders uitlopen tot 15-20 na driekwart wedstrijd en daarmee was het eigenlijk ook wel bekeken. Via 19-25 op vijf minuten voor het einde werd het uiteindelijk 22-29 en wist LIONS de 2 punten mee naar Nederland te nemen.

Door deze overwinning blijft KEMBIT-LIONS toch knap gedeelde eerste in de BENE-League.

Voor het team van Peter Portengen en Vladimir Tomanovic geldt dat er uit een ander vaatje getapt moet worden als men de degradatiepoule nog wil ontlopen.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS was voor de zoveelste keer Rob Schmeits met 9 doelpunten. De overige treffers kwamen van Jasper Adams en Jur Eussen (ieder 6), Jasper Ritzen (4), Philip Hempel (2)  en Jonathan Bromet en Luca van Straaten (ieder 1).