KEMBIT-LIONS wint ook laatste thuiswedstrijd in de BENE-League van Hasselt

Zaterdag 12 maart 2022. De laatste thuiswedstrijd in de BENE-League competitie 2021-2022 tegen Hasselt.
Het was een historische avond want Hasselt gaat samenwerken met Tongeren en zal onder een andere naam terugkomen 'Hubo Handbal’.

Fotografie: Rob Creemers

KEMBIT-LIONS kan zich opmaken voor de Final4 halve finale tegen Aalsmeer op 26 maart 13.30 uur in Den Bosch

De Stadssporthal was goed gevuld. Er waren ontzettend veel kinderen die mee opliepen en met vlaggen stonden te zwaaien. Wijnandia uit Wijnandsrade, Voetbalvereniging FC Ria uit Nieuwstad, BFC uit Beek en Zwart-Wit uit Oirsbeek.

Hasselt nam brutaal de leiding 2-4 en wist het LIONS in de eerste helft regelmatig lastig te maken. Er stond geen spanning op deze wedstrijd en wellicht is LIONS toch al een beetje met de Final4 bezig. Er werden diverse ballen naast gegooid en timings- en individuele fouten gemaakt.

Na 12,5 minuten stond er nog maar een karige 4-5 op het scorebord. Na 25 minuten was de stand 9-9 en de rust werd opgezocht met een 12-10 stand in het voordeel van LIONS.

KEMBIT-LIONS was slordig aan het spelen en het was het allemaal net niet. Ook in de dekking kon Hasselt er te gemakkelijk doorheen lopen.

De mannen van Christoph kwamen wat gebrander uit de kleedkamer dan dat ze aan de eerste helft waren begonnen. Thomas en Rob wisten de voorsprong uit te bouwen naar 14-10 en Jens, die in het doel was gekomen voor Scott, had drie hele mooie stops. Robin Leunissen was duidelijk gebrand en in een solo alleen naar het doel van Hasselt scoorde hij de 15-11.

KEMBIT-LIONS was duidelijk wat anders van plan dan wat ze in de eerste helft hadden laten zien. In mum van tijd was er een gaatje van 5 doelpunten 16-11. Toch wist Hasselt weer wat terug te doen 16-14 en kon de marge weer wat kleiner maken.

Christoph wisselde er lustig op los en had met regelmaat een ander team op het veld staan. Iedereen heeft gespeeld. Ook onze nieuwkomer Tobi Weiler heeft volop kunnen spelen en zijn eerste doelpunten kunnen maken voor KEMBIT-LIONS.

LIONS was kwalitatief duidelijk beter maar kon zich niet los maken van Hasselt die aan de deur bleef kloppen en zo het verschil wist te beperken.

Man of the Match werd gekozen door Perr Schuurs en hij koos voor de keepers van beide teams: Meinicke van Hasselt en Jens Dijkstra van KEMBIT-LIONS.

Doelpuntenmakers: Pieter 3, Ramos 3, Luca 3, Tobi 3, Thomas 2, Bjorn 2, Rob 2, Jonas 2, Ids 1, Robin 1, Serge 1, en Jasper 1.

Fotografie: Rob Creemers LIONS / HASSELT