Op dinsdag 2 november kwam Visé op bezoek in de Sittardse Stadssporthal en ze hadden ook nog een behoorlijke aanhang meegebracht.

Klik hier om de wedstrijd nog eens te bekijken.

Fotografie: Jos Joosten en PubliciteitsVisie.

Als het moeilijk wordt om de allerbeste speler te kiezen als Man of the Match, moeten ze toch wel heel goed zijn

Visé had een moeilijke seizoenstart maar was de laatste tijd op de goede weg. De ploeg had al zes wedstrijden op rij niet meer verloren en zit in een overwinningsmodus. En vergeet niet: als je met 27-38 weet te winnen in Aalsmeer ben je geen onnozele tegenstander.

De Belgen bivakkeren op de vijfde plaats in de BENE-League en willen nog volop gaan voor een plaats in de top vier die recht geeft op deelname aan de Final4. Die ambitie was op de vloer ook te zien want het werd een spannende en gelijk opgaande eerste helft.

Vanaf het begin werd er in hoog tempo gespeeld. Visé opende de score omdat KEMBIT-LIONS in de eerste aanval een vlieger gestopt zag worden. Al snel had Joris Baart het antwoord en zette de 1-1 neer. De keepers aan beide zijden speelden een hoofdrol in de eerste 10 minuten en maakten heel wat stops. Bij 6-6 stopte Plessers, de keeper van Visé een aantal ballen op rij, waaronder een strafworp van Ivo Steins. Er ontstond een fase waarin LIONS veel balverlies leed en technische fouten maakte. Daardoor wist Visé na 11-8 terug te komen tot 11-11.

Er werd aan beide kanten ontzettend hard gewerkt in de dekking waardoor er bijna geen doorkomen aan was. De laatste wedstrijden was LIONS na dertig minuten meestal al helemaal klaar met de tegenstander maar deze keer lukte dat niet. Daarvoor werd er bij vlagen toch te slordig gespeeld en Christoph Jauernik stond dan ook geregeld luid coachend langs de lijn. De rust brak aan met een stand van 12-11 en alles was nog mogelijk.

KEMBIT-LIONS kwam goed uit de kleedkamer en liep uit naar een voorsprong van drie doelpunten: 17-14. Visé bleef nog aan het elastiek hangen door een aantal knappe reddingen van Plessers, onder meer bij twee snelle breaks van Luca van Straaten en Jasper Adams. De laatste kwam daarbij hard in contact met de keeper maar gelukkig konden beide spelers de wedstrijd vervolgen.

Aan de andere kant stond ook Jens Dijkstra een meer dan prima pot te keepen. Met name de stop bij een vrije kans van cirkelspeler Yves Vancosen was van wereldklasse. Halverwege de tweede helft wees het scorebord 21-17 aan, onder meer door drie feilloos benutte strafworpen van Tobias Weiler. Met een man minder op het veld onderschepte João Ramos een aanval van Visé en kon Joris Baart de 22-17 maken. Daarmee was de beslissing eigenlijk wel gevallen.

Beide ploegen scoorden daarna om en om. Joris Baart had het licht gezien en maakte er vijf achter elkaar. De wedstrijd eindigde daardoor na een moeilijke eerste helft toch nog met een ruime en overtuigende 30-24 overwinning. De beide keepers werden volkomen terecht uitgeroepen tot
Men of the Match.

Het publiek was de grote winnaar want KEMBIT-LIONS heeft een sublieme wedstrijd gespeeld. Met ambitie, daadkracht, wil en teamwork werd Visé met lege handen terug naar huis gestuurd.

Joris Baart werd topscorer met 9 doelpunten. De overige doelpunten van KEMBIT LIONS kwamen van João Ramos (4), Tobias Weiler (4), Rob Schmeits (3), Lucca van Straaten (3), Ids Eussen (3), Robin Leunissen (2), Jasper Adams (1) en Martijn Kleikers (1).