KEMBIT-LIONS wint ruimschoots van Atomix

Woensdag 7 december gaan de mannen van KEMBIT-LIONS op Maastricht-Aachen Airport het vliegtuig nemen naar Italië om twee wedstrijden voor de EHF Cup te spelen in en tegen Fasano.

Fotografie: PubliciteitVisie, Kerbusch

KEMBIT-LIONS klaar voor de 3de ronde van de EHF Cup in Italië. Succes, een goede en veilige reis gewenst

Maar eerst moest er op dinsdagavond nog een verplicht nummertje worden afgewerkt tegen Atomix uit het Belgische Haacht. Geen tegenstander om ’s nachts zwetend van wakker te worden want de Belgen staan met nul punten helemaal onderaan in de BENE-League. Het moet wel gezegd worden dat ze met veel blessureleed te maken hebben gehad; ook deze avond konden ze weer niet op volle kracht aantreden.

Coach Christoph Jauernik gunde dan ook ruimschoots speelminuten aan jongens die anders wat minder vaak spelen. Jelte Hiemstra ging als een raket van start en scoorde vier keer op rij in de eerste minuten. Met de tussenstanden 4-1, 7-2, 8-5 liep KEMBIT-LIONS uit naar 17-10 na twintig minuten. Toch werden er ook nog diverse open kansen gemist en dat is een kwaal die al langer duurt. Ook in de dekking leek het wel of de jongens al met hun gedachten in Italië waren. Tien tegendoelpunten in twintig minuten tegen zo’n zwakke tegenstander is gewoon teveel. Daarna werd er toch wat orde op zaken gesteld en de rust brak aan met een stand van 24-12.

In het eerste kwartier na rust zakte het niveau weer naar een niveau dat eigenlijk niet past bij een team als LIONS. Men kon de voorsprong niet uitbreiden en Atomix wist zelfs wat in te lopen tot 29-18. Dat werd ook veroorzaakt doordat échte uitdaging volledig ontbrak. Gelukkig wist de ploeg zich ook nu weer te herstellen en uit te lopen tot 37-20. Het veertigste doelpunt werd in de laatste minuut gescoord door Philipp Hempel. Einduitslag: 40-23.

Atomix ging uiteindelijk met een 15e nederlaag in evenzoveel wedstrijden terug naar Haacht. Ze brouwen daar heerlijk bier maar of we ze volgend jaar zullen terugzien in de BENE-League valt te betwijfelen.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS werd Joris Baart (6).

De andere doelpunten KEMBIT-LIONS: Philipp Hempel, Jelte Hiemstra, Joao Ramos, Tobias Weiler (elk 4), Robin Leunissen, Jasper Ritzen, Rob Schmeits, Luca van Straaten (ieder 3), Jonas Dell, Ids Eussen, Jur Eussen (ieder 2)