KEMBIT-LIONS YOUTH gaan goed van start

Zondag 13 september. Na de laatste wedstrijd gespeeld te hebben in maart mochten we eindelijk weer een wedstrijd spelen. Onze voorbereiding bestond uit: samen trainen met KEMBIT-LIONS 2 en 2 oefenwedstrijden spelen.

Met veel enthousistme en duidelijke coaching zijn de punten in eigen huis gebleven

Ons team heeft veel nieuwe spelers dus met de voorbereiding was het ook even wennen om met de nieuwe spelers om te gaan. Zondag was het dan zover en we konden de eerste wedstrijd van het seizoen 2020-2021 spelen tegen de heren van Oliveo.

We begonnen de wedstrijd goed. De kansen die we kregen maakten we goed af. In de verdediging hielden we de heren van Oliveo goed tegen. Gedurende de wedstrijd werden we wat minder geconsentreerd en gingen daardoor wat slordiger spelen. We maakten te veel technische fouten waardoor we onnodig balverlies leden. Ook in de dekking ging het niet meer zo lekker en we kregen onnodige doelpunten tegen. Edwin pakten een time out om de mannen weer even bij de les te krijgen. Edwin gaf duidelijk aan waar we op moesten letten. Vanaf dat moment ging het ook weer beter zowel in de aanval als ook in de dekking. De wedstrijd werd spannender. Mede dankzij goed keeperswerk van Lars stond er bij rust een gelijke stand op het scorebord, ruststand 10-10.

In de tweede helft heeft Lars het stokje over gedragen aan onze andere keeper Frank die eveneens als Lars een goede wedstrijd keepte. De mannen gingen door waarmee ze in de eerste helft gestopt waren. De dekking stond goed en aanvallend liep het geweldig.

Toch lieten we ons verleiden door Oliveo en gingen te veel mee in hun spel waardoor we weer onnodig balverlies leden en onnodige overtredingen maakten waar penalty’s uit voort kwamen. Gelukkig hadden we Frank want die wist de nodige 7-meters te stoppen. Uiteindelijk pakten we weer de draad op en zijn ons eigen snelle spel weer gaan spelen. De aanvallen liepen weer en verdedigend waren er goede acties te zien.

Omdat we snel speelden en de rust wisten te bewaren konden we langzaam een beetje uitlopen en een kleine voorsprong opbouwen. We hebben de eerste wedstrijd dan ook positief afgesloten met winst, eindstand: 21-19. Een goed begin van de competitie. Dit proberen vast te houden en volgende week uit bij Volendam met dezelfde instelling en spel proberen er een mooie prestatie neer te zetten.