KEMBIT-LIONS YOUTH kan geen vuist maken in en tegen Volendam

Zondag 20 september. Het was een stroef begin. Niet geconcentreerd waardoor de aanval niet goed liep en in de verdediging er onnodig gaten vielen.

Geen concentratie, geen moment in de wedtrijd geweest, terecht verloren

De fouten werden gelijk afgestraft door de jongens van Volendam waardoor we al snel achter de feiten aanliepen en op achterstand werden gezet.  Gelukkig, ondanks dat de verdediging niet goed stond, konden we terugvallen op goed keeperwerk van Lars.

De mannen herpakten zich en langzamerhand ging het beter lopen. In de aanval werden de gecreëerde kansen benut. Ook in de dekking ging het beter waardoor we minder gemakkelijke doelpunten tegen kregen.

Het was geen gemakkelijke wedstrijd. Er werd stevig gespeeld en de scheidstrechters hadden hun handen vol. Het was niet altijd even duidelijk wat er beslist werd waardoor er veel verwarring ontstond. De concentratie bij onze mannen liep weer achteruit waardoor we niet ons eigen spel konden spelen.

Edwin wist in de rust de vinger op de zere plek te leggen en gaf duidelijke instructies.

De tweede helft ging gelukkig beter voor de heren van LIONS YOUTH. We kwamen weer in ons eigen spel en je zag de ommekeer in de wedstrijd. Helaas brak er een periode aan waar we met 4 man op het veld stonden en dat was net iets te veel van het goede. Dat konden we niet aan en de wedstrijd glipte langzaam weg.

Zonde dat we in het begin niet goed bij de les waren anders hadden we misschien met een ander resultaat terug gereisd naar Limburg. Achteraf kunnen we nu concluderen dat we veel hebben geleerd van deze wedstrijd en dat nemen we dan maar mee naar de komende wedstrijden. Voor Edwin en zijn staf om de komende week er eens flink op te trainen om dit in de toekomst te voorkomen. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 28-21 in het voordeel van Volendam.