KEMBIT-LIONS YOUTH maakt progressie, net geen winst behaald

Zondag 27 september. Tachos kwam op bezoek naar Geleen en het beloofde vooraf al een spannende wedstrijd te worden.

We heben teveel naar het spel van Tachos gekeken en ons laten meeslepen

De wedstrijd ging lekker gelijk op. Er werden in de aanval leuke combinaties gespeeld. In de dekking had Tachos het behoorlijk moeilijk met ons. Hier en daar wat fouten, maar in de loop van de eerste helft gingen we beter spelen. In de aanval hadden we onze schutter Xander klaarstaan die een aantal mooie ballen heeft gescoord. Aan de misverstanden in de dekking gaan we de komende weken werken want soms kregen we te gemakkelijk tegendoelpunten.

Tot de rust bleef de stand gelijk en we gingen aan de thee met 13-13 op het scorebord.

De tweede helft begonnen we sterk. De aanval liep veel beter en in de verdediging stonden we als een blok naast elkaar. Door deze dekking konden we uitlopen tot 3 doelpunten verschil. Helaas zijn 3 doelpunten bij handbal maar minimaal. We waren teveel bezig met het spel van Tachos en daardoor kon Tachos langzaam weer inlopen. Wij gingen fouten maken die onnodig waren. Hierdoor pakte Tachos de voorsprong terug.

Een voorsprong die we helaas niet meer konden ombuigen. Daardoor ging Tachos met de 2 punten aan de haal en konden ze tevreden terugreizen naar Waalwijk. Eindstand 25-28.

Het was een leuke spannende wedstrijd om naar te kijken. Er werden goede aanvallen opgezet en in de dekking hebben we ook goede dingen laten zien. We zijn als team trots dat we deze prestatie hebben neergezet. Volgende week zullen wij er weer voor knokken en proberen de punten mee terug te nemen naar Geleen.

Met als verdiende Man of the Match: Xander van het Land