KEMBIT-LIONS zet grote stap naar de 3de ronde EHF European Handball Cup

Zaterdag 29 oktober 2022 kwam HC Lokomotive G. Oryahovitsa uit Bulgarije naar Sittard. De eerste wedstrijd voor KEMBIT-LIONS op Europees niveau sinds seizoen 2018-2019. Limburg LIONS verloren toen over twee wedstrijden (T. 27-27 en U. 31-18) in de derde ronde van de Grundfos Tatabanya KC.

Heb je de wedstrijd gemist, klik dan op deze link om de wedstrijd terug te kijken.

Fotografie: Jos Joosten en Publiciteit-Visie

Bedankt aan alle vrijwilligers die het weer mogelijk hebben gemaakt om de wedstrijd in de Fletcher hal te spelen

Vooraf was het koffiedik kijken welk niveau de Bulgaren zouden hebben. Ze zijn al jaren dé Kampioen en beker winnaar van Bulgarije. Op basis van dit record konden de mannen van Christoph hun borst nat maken.

De Bulgaren openden de score en tot 2-2 ging het om en om. Al snel werd duidelijk dat de Bulgaren het tempo wat terug gingen nemen om de 60 minuten vol te kunnen maken. Daar profiteerde LIONS van en konden daardoor uitlopen naar 5-2.

KEMBIT-LIONS ging op volle snelheid door en besliste deels de wedstrijd al in de eerste 10 minuten met een tussenstand van 7-2.. HC Lokomotive kwam er niet meer aan te pas. Na 15 minuten gespeeld te hebben stond er al een 13-6 stand op het scorebord. Jammer dat er toch nog een aantal ballen door de dekking kwamen waar Bram geen kijk op had. Bram werd ook gewisseld voor Jens. Jens had 63,64% stops. Van de 22 schoten heeft hij er 14 tegen weten te houden.

Gezien het spelverloop wisselde Christoph al snel door en kregen spelers zoals João, Ivo, Rob, Jonas en Jasper A. wat rust omdat dinsdag de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Visé op het programma staat en hij daar de mannen waarschijnlijk hard nodig heeft. Ondanks de mindere speelminuten heeft Ramos van de 9 schoten er 6 weten te scoren en Rob 5 doelpunten uit 9 schoten.

LIONS heeft een schotpercentage van gemiddeld 70% (1ste helft 74%, 2e helft 66%) en HC Lokomotive gemiddeld 36%. Het niveau verschil is dus duidelijk en na 30 minuten was de stand 20-9, de wedstrijd was beslist.

Na rust ging KEMBIT-LIONS vrolijk door in het tempo van de eerste helft en HC Lokomotive werd helemaal zoek gespeeld. De tweede helft had een vergelijkbaar scoreverloop met een duidelijk verschil (19-8).
De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en de eindstand werd bepaald op 39-17.

KEMBIT-LIONS heeft een goede uitgangspositie om de 3de ronde te halen. Hopelijk wordt het dan een tegenstander die meer weerstand kan bieden zodat het publiek meer vermaakt wordt en dat de mannen er ook leeringen uit kunnen trekken. Eerst nog even een trip naar Bulgarije die waarschijnlijk om des keizers baard gaat. Niet dat er niets op het spel staat maar de uitslag kun je nu al voorspellen. Maar, er moet nog wel even gespeeld worden.

HC Visé BM heeft ook thuis een EHF European Cup wedstrijd gespeeld tegen Parnassos Strovolou uit Cyprus en ook dik gewonnen met 38-21. Dus Visé zit ook in de winnende modus. Het zal dan ook dinsdag voor beide teams een aantrekkelijkere wedstrijd worden dan de EHF rondes.

Doelpunten makers: Jasper R. 4, Jelte 3, Rob 5, Tobias 3, Ivo 1, Joris 4, Robin 4, Luca 1, Philipp 3,
João 6, Jasper A. 3, Martijn 1 en Jonas 1.

Man of the Match: Joris Baart

Toppers:
De complimenten aan alle vrijwilligers en crews die zich dagen hebben ingezet om de wedstrijd mede mogelijk te maken. Onze livestream crew; Axel, Johan, Patrick, Joris, Rachelle, Elles, Monique, Luuk, Paul, Danny, het floor-team, mediateam, verhuisteam, organisatieteam, presentatieteam, SportRadar team, etc. Te veel om alle namen te noemen maar zonder jullie hulp kunnen we dit niet realiseren. Super veel dank.

Toch een speciaal dank aan Bjorn Marquardt die weken lang bezig is geweest om conform de EHF regels alles in goede banen te leiden.

Ook dank aan de Fletcher crew voor de flexibele samenwerking en dat jullie de Bulgaren, de scheidsrechters en delegatie gastvrij hebben ontvangen.

Fotografie: Jos Joosten LIONS - HC Lokomotive