Leerzame oefenwedstijd in en tegen Krefeld

Op zaterdag 14 augustus, een mooie zonnige dag, trokken we weer Duitsland in om een pittige wedstrijd op te zoeken in en tegen Krefeld. HSG Krefeld uitkomend in de 3de Liga, een altijd krachtige tegenstander die niet vies is om een stootje uit te delen. Bij Krefled stond er een oud Limburg LIONS speler op het veld, Merten Krings.

Nu even enkele dagen rust en dan naar Dormagen 2. Liga. 21 augustus 17.30 uur

Bij aankomst in Krefeld zag je direct dat de club deze wedstrijd serieus ging aanpakken. Prachtige entourage en de organisatie was perfect geregeld. Het leek wel op een competitie wedstrijd. Muziek, speaker, sporthal aangekleed, supporters met trommels. De randvoorwaarden waren volledig aanwezig om er een mooi spektakel van te maken.

Helaas, onze LIONS spelers waren vandaag niet bij de les en werden totaal overrompeld en keken daardoor al snel tegen een behoorlijke achterstand aan. KEMBIT-LIONS was niet bij machte om Krefeld in deze fase weerstand te bieden en de wedstrijd te laten draaien. Krefeld was oppermachtig. Er zijn momenteel diverse spelers niet inzetbaar zoals Robin, Jonas, Jasper, Ids. Daarentegen was HSG Krefeld wel compleet en liet er geen gras over groeien. Krefeld is natuurlijk ook wel een tegenstanders van formaat.

Voor Bram was er geen houden aan. Onze dekking stond totaal niet goed om de reuzen van Krefeld weerstand te bieden. In aanvallend opzicht kwamen we ook te kort en sloten we niet goed af waardoor de keeper van Krefeld goed in de wedstrijd kwam. Resultaat van de eerste helft 21-12 achterstand.

Er moest wel iets recht gezet worden om er toch een beetje goed gevoel aan over te houden ook al is het een oefenwedstrijd waar doorgaans veel in geëxperimenteerd wordt.

Na de pauze stond er inderdaad een totaal ander team op het veld en wist LIONS wel weerstand te bieden en zelfs de afstand te verkleinen. Resultaat tweede helft 14-17. Er werd veel doeltreffender afgerond en ook de dekking stond veel beter. De achterstand werd kleiner en kleiner alleen om er nog met winst af te sluiten, zat er niet in. Het was een harde, leerzame wedstrijd.

Conclusie is dat we iedereen hard nodig hebben om tegen dit soort tegenstanders een goed resultaat neer te zetten. De eindstand werd uiteindelijk 35-29.

Goals: Ivo 5, Ramos 4, Joris 5, Koen 3, Pieter 1, Martijn 2, Rob 5, Serge 2, Luca 1, Robin 1

KEMBIT-LIONS heeft nu enkele dagen rust en dan wordt er weer toegewerkt naar de volgende oefenwedstrijd. Wederom een prachtig affiche. Dan reizen we af naar Dormagen 2. Liga.